Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για την Ενίσχυση της Προστασίας των Αγγελοκαρχαριών στα Δωδεκάνησα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο “Ενίσχυση της Προστασίας των Αγγελοκαρχαριών στο Νότιο Αιγαίο”, το οποίο υλοποιεί η περιβαλλοντική οργάνωση iSea, σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια

Kύριος στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση και ενίσχυση της προστασίας των αγγελοκαρχαριών στην Ελλάδα. Οι καρχαρίες αποτελούν οργανισμούς ιδιαίτερης σημασίας όντας ανώτεροι θηρευτές και ακρογωνιαίοι λίθοι της δομής και της ισορροπίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Τα τρία είδη αγγελοκαρχαριών που εντοπίζονται στη Μεσόγειο, η Ακανθορίνα (Squatina aculeata), η Ματορίνα (S. oculata) και ο Αγγελοκαρχαρίας (S. squatina), έχουν αξιολογηθεί ως Κρισίμως Κινδινεύοντα (CR) στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN) λόγω σημαντικών μειώσεων των πληθυσμών τους αλλά και εξαφάνισής τους σε τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα διοργανώσουμε σεμινάρια εργασίας και εκπαίδευσης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και θα προτείνουμε συγκεκριμένες ρυθμίσεις και μέτρα προστασίας των αγγελοκαρχαριών τα οποία θα μπορούν να ενσωματωθούν στο ισχύον νομικό πλαίσιο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την iSea, με την υποστήριξη του Shark Trust, σε συνεργασία με το Angel Shark Project και χρηματοδότηση του Shark Conservation Fund.

📍 Κάλυμνος (20/9 στις 12:30) – Παράρτημα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
📍 Κως (24/9 στις 18:00) – Λιμενικός Σταθμός Καρδάμαινας
📍 Ρόδος (25/9 στις 12:00) – Λιμένας Κολόνα στο Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων
Ελάτε να μάθουμε ✅ Γιατί είναι σημαντικοί; ✅ Πως τους αναγνωρίζουμε; ✅ Καλές πρακτικές ✅ Τεχνικές χειρισμού και απελευθέρωσης!
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
👉 Δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://bit.ly/3CjECfI👉 Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://isea.com.gr/angelsharksgr/