Έκοψαν την πρωτοχρονιάτική πίτα τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Ρόδου

Μέσα σε κλίμα χαράς, περηφάνειας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι φετινές ολοκληρώσεις των μελών και των οικογενειών τους που συμμετείχαν σε θεραπευτικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο.

Άνθρωποι που είχαν προβληματική σχέση με το τζόγο, το αλκοόλ, το διαδίκτυο και τη χρήση ουσιών κατάφεραν και ολοκλήρωσαν έναν μεγάλο κύκλο προσπάθειας που αφορούσε τόσο στη θεραπεία τους όσο και την επανένταξή τους με υγιή τρόπο στην κοινωνία.

Παράλληλα, μέλη γονείς και προσωπικό κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας και μοιράσαμε ευχές και δώρα μεταξύ μας.

Η ολοκλήρωση ενός θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ είναι μια σύνθετη διαδικασία. Η θεραπευτική προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ, η οποία είναι ψυχοκοινωνική, βοηθάει τον άνθρωπο να εξετάσει τις ρίζες του προβλήματός του υποστηρίζοντάς τον στη διαδικασία της προσωπικής του αλλαγής. Η εμπλοκή της οικογένειας στη θεραπευτική διαδικασία είναι ουσιαστική και απαραίτητη. Η οικογένεια υποστηρίζει το μέλος της και υποστηρίζεται σε αυτό το δύσκολο αγώνα προς την απεξάρτηση.

Υπενθυμίζουμε ότι όσον αφορά στη Ρόδο, το Πολυδύναμο Κέντρο όπως και η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είναι δομές που εξυπηρετούν και οι δύο την αντιμετώπιση των (νόμιμων και παράνομων) εξαρτήσεων στο νησί μας και έχουν ενταχθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο, παρέχονται υπηρεσίες Πρόληψης, Συμβουλευτικής, Θεραπείας και επανένταξης παρέχοντας ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση και στα ίδια τα άτομα που έχουν θέματα εξάρτησης νόμιμων ή παράνομων ουσιών αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους. Εξυπηρετεί μηνιαία περί τα 150 άτομα μέλη οικογενειών και 50 άμεσα εξυπηρετούμενους- έφηβους και ενήλικες- σε ζητήματα νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων.

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου συνεργάζεται με όλους τους δημόσιους τοπικούς φορείς και τοπικές κοινότητες και διοργανώνει Ενημερωτικές και Επιμορφωτικές Δράσεις που απευθύνονται τόσο στον πληθυσμό των εξαρτημένων ατόμων όσο και στο ευρύ κοινό (ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και σε οργανωμένες συνεργατικές δράσεις, οργάνωση και συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια) σε όλο το νησί της Ρόδου αλλά και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με βασικό στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Παράλληλα, τα εξειδικευμένα στελέχη της μέσω του“Street work” αλλά και μέσα από τη λειτουργία του «ΣΤΕΚΙΟΥ» προσεγγίζουν και υποστηρίζουν τα εξαρτημένα άτομα που βρίσκονται στο δρόμο και φροντίζουν για την παραπομπή τους σε ανάλογες δομές σχετικές με τις ανάγκες τους.

Όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν και δεν χορηγούνται υποκατάστατα.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι τα 22410 73751 & 22410 20343.

Pin It on Pinterest