Εκλογές 2023: Κανονικά έκλεισαν οι κάλπες – Σε λίγο τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Κανονικά έκλεισαν οι κάλπες πανελλαδικά ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ σε λίγο θα υπάρξει ανακοίνωση για τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Ήδη έχει ξεκινήσει η εισροή επίσημων αποτελεσμάτων. Στο ΥΠΕΣ έχουν ήδη φτάσει τα αποτελέσματα από τα πρώτα 70 τμήματα.

Σε λίγη ώρα η SingularLogic θα ανακοινώσει την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με βάση τη μετάδοση των αποτελεσμάτων που καταφθάνουν στο υπουργείο Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Δείτε την ενημέρωση από το ΥΠΕΣ:

Μετά από ερώτηση των δημοσιογράφων, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν η συμμετοχή έχει ξεπεράσει το 57% των προηγούμενων εκλογών, ενώ τόνισε ότι αν έχει δοθεί παράταση σε κάποιο μεμονωμένο τμήμα το υπουργείο δεν μπορεί να το ξέρει, καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν το υπουργείο.

Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού δήλωσε μετά το κλείσιμο των καλπών: «Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε με το ταυτόχρονο κλείσιμο της κάλπης σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαλογής ψήφων και καταμέτρησης σταυρών.

Τα τυχόν ζητήματα που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών, την κορυφαία αυτή στιγμή, τη γιορτή όπως έχω ξαναπεί, της Δημοκρατίας μας.

Εκτιμώ ότι, η ομαλότητα υπό την οποία πραγματοποιήθηκαν, δικαιώνει αυτή τους την προσπάθεια.

Εντός ολίγου η ανάδοχος εταιρεία, η SingularLogic, θα ανακοινώσει την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με βάση τη μετάδοση των αποτελεσμάτων που καταφθάνουν στο Υπουργείο Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Pin It on Pinterest

Share This