Έκλεισε το Jumbo στη Ρόδο και “ανάσαναν” οι τοπικές επιχειρήσεις

Ένα μικρό “θαύμα” μέσα στο καταστροφικό δεύτερο lockdown

Σημαντική ανάσα έδωσε στην τοπική αγορά η απόφαση του Jumbo να μην ανοιξει με click away. Ενας άλλος παράγοντας που βοήθησε σημαντικά, είναι και τα προβλήματα που αντιμετώπισε το eshop του και με τις εταιρίες courier που κυριολεκτικά παρέλυσαν απο τις πρώτες κιόλας παραγγελίες.

Πολλές τοπικές επιχειρήσεις παρά το click away και τα προβλήματα που προέκυψαν απο αυτό, δεν πίστευαν στα μάτια τους απο τους τζίρους που έκαναν με κλειστό το μεγάλο πολυκατάστημα αλλά και τα δικά τους καταστήματα να υπολειτουργούν.

Άδειασαν ακόμα και απόθεμα πολλών ετών

Απούλητα προϊόντα που είχαν μείνει στα ράφια για πολλά έτη , ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών και της εμφάνισης μεγάλων αλυσίδων στη Ρόδο, εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες μέρες με τους καταναλωτές να σχηματίζουν ουρές έξω απο τα καταστήματα.

Ποιες επιχειρήσεις επωφελήθηκαν στη Ρόδο

Μαγαζιά με είδη δώρων, παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, κάβες ποτών, ζαχαροπλαστεία, είδη διακόσμησης, εποχιακά είδη αλλά και πολλά άλλα είχαν πρωτοφανείς πωλήσεις οχι μόνο για περίοδο καραντίνας αλλά και πολλών προηγούμενων ετών όπου δεν είχαν εμφανιστεί στην αγορά οι συνέπειες της πανδημίας.

Σε αυτές τις λίγες μέρες που δούλεψε και θα δουλέψει η αγορά με κλειστό το Jumbo φάνηκαν ξεκάθαρα οι καταστροφικές συνέπειες που έχουν για την αγορά τα μεγάλα πολυκαταστήματα στις μικρές κοινωνίες, αλλά και η τεράστια απώλεια χρημάτων απο τη Ρόδο που τουλάχιστον αυτη την φορά έμειναν στην τοπική κοινωνία στηρίζοντας οικογένειες του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ