Εκκένωση μάχης της ελληνικής πρεσβείας από την Τρίπολη της Λιβύης με την φρεγάτα “Σαλαμίς” & ΜΥΚ

 

Η φρεγάτα  “Σαλαμίς” ΜΕΚΟ-200ΗΝ κλάσης “ΥΔΡΑ” πλέει αυτή την στιγμή πάση δυνάμει προς την Τρίπολη της Λιβύης, προκειμένου να παραλάβει το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας που έχει παγιδευθεί στην πόλη μέσα και γύρω από την οποία μαίνονται σφοδρές μάχες, αναφέρουν ασφαλείς κυβερνητικές πηγές στο defencenet.gr
Ήδη αιτήθηκαν οι σχετικές άδειες από την λιβυκή κυβέρνηση, οι οποίες θεωρείται ότι θα παρασχεθούν εντός των επόμενων ωρών.
Mαζί με την φρεγάτα ταξιδεύει και μία ομάδα της ΜΥΚ “διά παν ενδεχόμενο”…
Το πρωί εκκενώθηκε πριν λίγη ώρα η ελληνική πρεσβεία μέσα σε μια κόλαση εκρήξεων και πυροβολισμών, και ενός μαύρου καπνού που σκεπάζει όλη την Τρίπολη της Λιβύης από τις αποθήκες καυσίμων που έχουν ανατινάξει οι ισλαμιστές.
Όλο το προσωπικό είναι καλά στην υγεία και σε ασφαλές μέρος μέχρις ότου αποχωρήσουν.
Η εντολη εκκένωσης είχε δοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών και έγινε με ασφάλεια και τάξη, αλλά όταν τέθηκε το θέμα του δρομολογίου, ενώ αρχικά είχε προκριθεί η διά ξηράς μεταφορά τους στην Τυνησία, όπως έκαναν οι Αμερικανοί με την δική τους αποστολή, τελικά η λύση αυτή απορρίφθηκε γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα ούτε τεθωρακισμένα οχήματα, ούτε ειδικό προσωπικό, όπως διέθεσαν οι Αμερικανοί ούτε τίποτα που να εγγυάται την ασφαλή μεταφορά τους μέσα σε μια χώρα που καίγεται.
Το υπουργείο Εξωτερικών σοφά πράττοντας ζήτησε την βοήθεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και από χθες τέθηκε σε εφαρμογφή το σχέδιο εκκένωσης.
Η αναστολή της λειτουργίας της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπίας, κατέστη αναπόφευκτη καθώς η Λιβύη έχει βυθιστεί σε ένα χάος στο οποίο πρωταγωνιστουν διάφορες “αποχρώσεις” φανατικών ισλαμιστών που καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους και εκτελουν όλους τους αχμαλώτους που συλλαμβάνουν.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου το 2011 με ΥΠΑΜ τον Ε. Βενιζέλο φέρει ακέραιη την ευθύνη μαζί με τις δυτικές χώρες και ειδικά την Τουρκία για αυτό που βιώνει αυτή τη στιγμή ο λαός της Λιβύης καθώς μετά την χρηματοδοτηση του Καντάφι προς το ίδρυμα Παπανδρέου όταν δόθηκε η εντολή από τις ΗΠΑ, όχι απλώς τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του Λίβυου ηγέτη, αλλά παρέδωσαν την βάση του Αράξου και όπλα από το απόθεμα της Πολεμικής Αεροπορίας,για να βομβαρδιστεί η Λιβύη.
Και επίσης έστειλαν και μια φρεγάτα και δύο ΑΣΕΠΕ Εrieye για να κατευθύνουν τις νατοϊκές επιθέσεις βοηθώντας τους ισλαμιστές οι οποίοι εμφανιζόντουσαν ως “Δημοκρατικός Στρατός” από την ΕΕ για να χτυπηθεί ενα καθεστώς το οποίο αν μη τι άλλο, και χωρίς να είναι δημοκρατικό (η έννοια της δημοκρατίας δυτικού τύπου είναι άγνωστη στον αραβικό κόσμο) κρατούσε την σταθερότητα στην χώρα αυτή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest