Εκδήλωση της Συντονιστικής επιτροπής Μαθητών Ρόδου με θέμα: LOCKDOWN KAI ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τηλεδιάσκεψη Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ρόδου

Εδώ και αρκετές μέρες βρισκόμαστε μπροστά μέσα σε ένα δεύτερο lockdown και μια νέα έξαρση της πανδημίας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εμείς αλλά και οι οικογένειες μας είναι δεκάδες. Αυτό το οποίο φανερώθηκε με αποκαλυπτικό τρόπο και σε αυτήν την φάση της πανδημίας είναι ότι για την έξαρση, έπαιξε καθοριστικό ρόλο οι τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.

Η κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας καραντίνα, αντί να πάρει μέτρα έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε ασφαλείς και εμείς αλλά και οι οικογένειες μας. αύξησε τους μαθητές ανά τάξη, μας στοίβαξε στα ΜΜΜ, βάζοντας μας σε κίνδυνο, όπως και τους οικείους μας και τους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα βρεθήκαμε στους δρόμους μαζί με καθηγητές και γονείς τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας διεκδικώντας ένα ασφαλές σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά και δε θα εξοντώνει.

Πλέον βρισκόμαστε μπροστά και σε νέα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση να είναι πάλι γεγονός βάζοντας νέα εμπόδια στην μόρφωση μας, αφού δεν εξασφαλίζεται η ισότιμη και καθολική πρόσβαση όλων των μαθητών.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα μαθητών που πραγματικά δεν έχουν εξοπλισμό, σύνδεση στο διαδίκτυο ακόμα και ρεύμα ώστε να συνδεθούν στα μαθήματα. Η κυβέρνηση έχει κάθε δυνατότητα εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία μας, με ασφάλεια και για εμάς και για τις οικογένειες μας.

Να σταματήσουν τώρα το παραμύθι πως δεν έχουμε λεφτά για να γίνουν όλα αυτά που ζητάμε, έχουμε μάτια και αυτιά, διαβάζουμε και βλέπουμε πόσα εκατομμύρια έχουν δώσει στις μεγάλες επιχειρήσεις για να της στηρίξουν, πόσα εκατομμύρια στους καναλάρχες, στους ξενοδόχους ακόμα και σε εξοπλιστικά, αλλά για εμάς ? Τίποτα…

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί οι μαθητές δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν θεατές, χρειάζεται εδώ και τώρα τα 5μελή και τα 15μελή να μπουν μπροστά να οργανώσουν των αγώνα μας, για να μπορούμε να είμαστε ασφαλείς στο σχολείο μας, για να μπορούμε όλοι να μαθαίνουμε ισότιμα, για να μην μείνει κανένας μαθητής μόνος του μπροστά στα δεκάδες προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει στην ζωή μας όπως και στις οικογένειες μας.

Με αφορμή αυτήν την κατάσταση πήραμε την απόφαση σαν Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Ρόδου να προχωρήσουμε σε διαδικτυακή σύσκεψη με θέμα LOCKDOWN KAI ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, στην οποία καλούμε να συμμετέχουν και οι συμμαθητές μας από την Σάμο μαζί με την συντονιστική τους επιτροπή, που έδωσαν και εκείνοι την ίδια μάχη στο νησί τους όπως και εμείς, επιδιώκουμε με αυτόν τον τρόπο να γίνει πλούσια συζήτηση και να ανταλλάξουμε πείρα και να οργανώσουμε τους αυριανούς αγώνες μας.

Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει μέσω της πλατφόρμας JistiMeet, την Τρίτη 1 Δεκέμβρη και ώρα 19:30

Πληροφορίες στο mail: semrodou@gmail.com

Pin It on Pinterest