Πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου

Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ και με την ψήφο στις ευρωεκλογές απηύθυνε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και διευθυντής του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με την ομιλία του στην πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Νότ. Δωδ/σου του ΚΚΕ.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Κύριλλος Παπασταύρου, η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αποτελεί άμεση ανάγκη και προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής της  αντιλαϊκής πολιτικής, όποια κυβέρνηση και αν την εφαρμόζει. Οι άλλες επιλογές, ανεξάρτητα αν έχουν το σύνθημα της κυβερνητικής σταθερότητας ή της κυβερνητικής εναλλαγής είναι η μεγάλη παγίδα σήμερα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα. Από τη μια τα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ επενδύουν στο φόβο, τον εκβιασμό ότι αν δεν ενισχυθούν θα χαθεί η σταθερότητα της χώρας, θα μπει σε περιπέτειες. Θέλουν να παγιδεύσουν το λαό στο σημερινό δρόμο που τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει τη χρεωκοπία του λαού, για να βγουν κερδισμένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τη λεγόμενη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί αυταπάτες όταν μιλάει για αλλαγή της Ε.Ε. μέσα από την αριστερή διαχείριση, από την οποία όπως λέει ο λαός θα κερδίσει, χωρίς αντίσταση , χωρίς σύγκρουση με τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ. Δίνει ψεύτικες υποσχέσεις όταν λέει ότι γυρίζοντας η ΕΕ στους αρχικούς της στόχους θα γίνει πιο φιλολαϊκή. Από την συγκρότησή της ακόμα είναι ένωση για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Κανένας εργαζόμενος, ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί, ριζοσπάστες, δεν πρέπει να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά συναίνεση, στηρίζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που έχουν ματοκυλίσει τους λαούς.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία έχουν συμφέρον την επόμενη των ευρωεκλογών από ισχυρό ΚΚΕ γιατί εκφράζει γνήσια τη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, την άρχουσα τάξη και την πολιτική τους. Στοχεύει στην καρδιά, στο βασικό και σταθερό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπάρχει πίσω από τις κυβερνήσεις διαχείρισης του συστήματος.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που δε μεταλλάσσεται. Δίνει δύναμη να ριζώνει η Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώνει το εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα αντιπαλεύει αντιλαϊκά μέτρα και η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την εξουσία τους, ανοίγοντας το δρόμο για τη λαϊκή κοινωνική και πολιτική ανατροπή.

Pin It on Pinterest