Εκδηλώσεις της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τον εκτοπισμό των 2.500 Ροδιτών και Κώων Εβραίων και την εξόντωση τους στα ναζιστικά στρατόπεδα του Άουσβιτς, θα πραγματοποιήσει:

Προβολή ταινίας

Προβολή της ταινίας «Denial – Η άρνηση» στον Θερινό Κινηματογράφο «ΡΟΔΟΝ» Πέμπτη, 21 Ιουλίου  και ώρα 9:00 μ.μ. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Βασισμένο στο διάσημο βιβλίο «History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier», η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της δικαστικής μάχης που έδωσε η Ντέμπορα Ι.Λίπσταντ προς τιμήν της αλήθειας ενάντια στον Ντέβιντ Έρβινγκ, ο οποίος την μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση όταν εκείνη τον κατηγόρησε για άρνηση του Ολοκαυτώματος. Βάσει του αγγλικού νομικού συστήματος, στις περιπτώσεις αυτές, η ευθύνη της εύρεσης αποδείξεων βαραίνει τον κατηγορούμενο, άρα η Λίπσταντ και η νομική της ομάδα έπρεπε να αποδείξουν ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη όντως

Συναυλία

Συναυλία με τίτλο «Παλιά Τραγούδια» με τον Δαυίδ Ναχμία, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 και ώρα 9.00 μμ στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για ένα δίωρο ταξίδι στα ωραιότερα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παραμένουν ζωντανά, ανθεκτικά και αγαπημένα έως τις μέρες μας.
Τάγκο , Φοξ Τροτ,  Σουίνγκ, Βαλς. Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης. Ένα σεργιάνι στη μικρή τέχνη μιας χώρας με ανάταση, που είχε ως προτεραιότητες την ευγένεια, την κομψότητα και την καλαισθησία.  Στους καλλιτέχνες που έζησαν τα δημιουργικά τους χρόνια  απ’ την αρχή του Ελληνικού εικοστού αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’50, κληρώθηκε η απεικόνιση του εσωτερικού τοπίου των ανθρώπων τότε.

Η παράσταση  αποτελείται από εναλλακτικές επιλογές τραγουδιών που χαρακτηρίζουν τον καιρό τους. Κάποιες μεταφρασμένες επιτυχίες, τραγούδια του πολέμου που σημάδεψαν την Ελλάδα και κάποια άλλα, αδίκως παραγνωρισμένα Ελληνικά τραγούδια υψηλής αξίας.

Πιάνο επιμέλεια Δαυίδ Ναχμίας
τραγούδι: Θάνος ΠολύδωραςΡένα Στρούλιου & Χριστίνα Σαμαρά

Παλιά Τραγούδια με τον Δαυίδ Ναχμία

Pin It on Pinterest

Share This