ΕΚΑΒ Ρόδου: Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό, ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Η Κυβέρνηση προχώρησε πρόσφατα σε ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των Υγειονομικών, ενώ παράλληλα απέστειλε έγγραφο στις Υγειονομικές Περιφέρειες για την συλλογή στοιχείων των εμβολιασθέντων συναδέλφων.

Το Σωματείο μας καταδικάζει οποιαδήποτε συμπεριφορά διάκρισης σε βάρος συναδέλφων, αναφορικά με την στάση και την πεποίθησή τους απέναντι στον εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Κανείς μας δεν πρέπει να κατακρίνει και να αποδοκιμάζει οποιαδήποτε επιλογή συναδέλφου, η οποία άλλωστε πηγάζει από διάφορους παράγοντες όπως, το οικογενειακό περιβάλλον, την συλλογή ιατρικών τεκμηρίων υπέρ και κατά του εμβολιασμού και εν γένει προσωπικούς λόγους.

Ο εμβολιασμός είναι μία προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου, που όμως είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο όπλο κατά του Covid-19, προκειμένου να προστατεύσουμε τους γύρω μας και τους εαυτούς μας.

Εννοείται πως ουδείς πρέπει να θέτει την ασφάλεια και την υγεία των γύρω του σε κίνδυνο χωρίς ιατρική τεκμηρίωση.

Γι’αυτό, ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς και την Κυβέρνηση να στείλει αρμόδια κλιμάκια στην Ρόδο, Κω και Κάλυμνο προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι Υγειονομικοί υπάλληλοι και κατ’ επέκταση και οι συνάδελφοί μας, για τα οφέλη του εμβολιασμού, ώστε να πειστούν και όχι να εξαναγκαστούν.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό, ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ΟΧΙ στις διακρίσεις συναδέλφων που απορρέουν από τον μη εμβολιασμό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Φ. Χατζησταμάτης  

Η Γεν. Γραμματέας
 Λ. Σαλαώρα