Εκατό αεροσκάφη έξι διαφορετικών χωρών θα καλύψουν από Δευτέρα το FIR Αθηνών

Ηχηρό μήνυμα προς τη γειτονική Τουρκία και όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία ετοιμάζονται να στείλουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τα προσεχή εικοσιτετράωρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα 12 του μηνός μέχρι και τις 22 Απριλίου, εκατό (!) αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και έξι ακόμη χωρών αναμένεται να καλύψουν όλο το FIR Αθηνών, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα, κάνοντας επίδειξη ισχύος μέσω τηςπολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2021».

Ήδη τα αμερικανικά και τα γαλλικά αεροσκάφη βρίσκονται σε βάσεις της χώρας μας συνοδευόμενα από εκατοντάδες μέλη ως βοηθητικό προσωπικό τα οποία συνεργάζονται με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Η συγκεκριμένη αεροπορική άσκηση είναι η μεγαλύτερη που διεξάγεται σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, παρέχοντας μάλιστα επιχειρησιακή εκπαίδευση που προσομοιάζει με ένα σύνθετο περιβάλλον μάχης πολλαπλών απειλών, μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες των πιλότων μας αλλά και των εκατοντάδων μελών του προσωπικού εδάφους.

Στην άσκηση αναμένεται μεταξύ άλλων να λάβουν μέρος γαλλικά Rafale και Mirage 2000, αμερικανικά F-16 και ιπτάμενα τάνκερ, ισραηλινά F-16 αλλά και F-15, ισπανικά F-18 καθώς επίσης και F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε αυτά προσθέστε τα δικά μας F-16, F-4 και Mirage 2000-5, καθώς επίσης και τα ιπτάμενα ραντάρ.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ