Έγκυος με κορονοϊό γέννησε διασωληνωμένη: Είχε γεμίσει ο πλακούντας θρόμβους, δεν μπορούσε να αναπνεύσει το παιδί

Επανήλθε τις τελευταίες μέρες στις συζητήσεις το αν θα πρέπει οι έγκυες να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, με αφορμή το θάνατο της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Η Δήμητρα ήταν η δεύτερη περίπτωση εγκύου παγκοσμίως, που νόσησε, διασωληνώθηκε και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι διασωληνωμένη στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείου.

«Ήμουν 6 μηνών όταν κόλλησα κορονοϊό. Χειροτέρεψα και έπρεπε να διασωληνωθώ στην εντατική μαζί με το έμβρυο. Ήμουν τόσο βαριά που δίνανε στον άνδρα μου 30% πιθανότητα να ζήσω και κάποια στιγμή έφτασε το οξυγόνο 36%. Ποιος ζει με 36% οξυγόνο; Ποιος ζει; Ποιος;», περιγράφει στον ΑΝΤ1.

«Αν ήμουν εμβολιασμένη θα είχα αποφύγει να έρθω τόσο κοντά στο θάνατο

Η Δήμητρα έμεινε 28 ημέρες διασωληνωμένη και τελικά, από θαύμα όπως λέει, βγήκε νικήτρια. Οι στιγμές που περιγράφει από τότε σοκάρουν και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα προς όλες τις εγκύους: να κάνουν το εμβόλιο.

«Είχε γεμίσει και ο πλακούντας μου θρόμβους εσωτερικά και δεν μπορούσε να αναπνεύσει το παιδί και δεν έπαιρνε αέρα. Κινούνταν και κλωτσούσε αφύσικα το παιδί μέσα στην κοιλιά και σπάσανε τα νερά, γέμισε όλο το κρεβάτι αίματα και φωνάξανε όλοι πανικόβλητοι “γεννάμε”. Αν ήμουν εμβολιασμένη θα είχα αποφύγει να έρθω τόσο κοντά στο θάνατο», περιγράφει.

Πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Share This