Εγκαινιάστηκε ο ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας στη Ρόδο

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας της Ρόδου στο Δημαρχιακό μέγαρο.  Κεντρικό καλεσμένο πρόσωπο της τελετής ήταν η Γενική Γραμματέας Ισότητας κα. Βάσω Κόλλια.

Για τα εγκαίνια που οργάνωσε η  Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου εργάστηκαν 35 καλλιτέχνες με έργα τέχνης, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή έκθεση που μάγεψε το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χωρίς τις προσπάθειες του Συλλόγου “Γυναίκες χωρίς σύνορα”,  την σκληρή επισταμένη εργασία τους, την πρωτοβουλία τους και την διαμεσολάβηση τους, ο  ξενώνας αυτός που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της Ρόδου πλέον, δε θα είχε δημιουργηθεί ποτέ.

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα από τα πιο νοσηρά  κομμάτια της κοινωνίας μας, δηλώνει έλλειψη παιδείας και πολιτισμού και αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Πλέον στην Ρόδο οι κακοποιημένες γυναίκες βρήκαν ένα καταφύγιο και με την σωστή καθοδήγηση και συμβουλευτική, θα μπορέσουν εκ νέου να αντισταθούν στη βία.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοσκινάς – Κλικ για μεγέθυνση

Pin It on Pinterest