Κάλυμνος: Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής των Γ. Ροδίτη και Α. Καρδούλια από “Το Αμόνι”

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση ζωγραφικής δύο Καλυμνίων καλλιτεχνών, τουΓιάννη Ροδίτη και του Αποστόλη Καρδούλια στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Σύλλογος “Το Αμόνι”, μια δυναμική ομάδα που παράγει πολιτισμό στο νησί και μέσα σε χαλεπούς καιρούς δίνει “ανάσα” στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο,  ξεκινά σήμερα την λειτουργία της έκθεσης ζωγραφικής, των δύο αυτών Καλυμνίων Καλλιτεχνών, που τα έργα τους συμπληρώνουν το “ανάγλυφο” της τοπικής ιστορίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο γνωστός καλλιτέχνης Γιάννης Ροδίτης, ο ζωγράφος της εικόνας και της παράδοσης του νησιού, που αποθανάτισε με τα έργα του την φύση, την καθημερινότητα και τις μορφές της Καλύμνου, μέσα από μια ιδιαίτερη τεχνοτροπία και μοναδική αισθητική προσέγγιση, θα “μνημονευθεί” με τα χρώματα και τις εικόνες που  έμειναν ανεξίτηλες πάνω στο τελάρο.

 Ο έτερος καλλιτέχνης, ο  Αποστόλης Καρδούλιας,  γνωστός βιρτουόζος της φυσαρμόνικας, ο άνθρωπος που χρόνια υπηρετεί την τέχνη της μουσικής και της ζωγραφικής, αθόρυβα και με συνέπεια, θα συμπληρώσει το “δίδυμο” της έκθεσης που θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα στις 7:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Απριλίου.

Είναι μια από τις αμέτρητες  εκδηλώσεις που έχει οργανώσει “Το Αμόνι”, με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και που συνεχίζει να προσφέρει με εθελοντική διάθεση και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο μας, με την μακρά πολιτιστική παράδοση και τους δεκάδες δημιουργούς, με πανελλήνια αναγνώριση.

Οι ώρες που μπορεί το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση θα είναι 11.00-13-30 και 18.30-21.00, ενώ η είσοδος είναι Δωρεάν.

“Παλμός της Καλύμνου”