Έφυγε ο Καπτά Γιώργης Χλωρός με καριέρα στα Δωδεκάνησα με τα πλοία του Αγούδημου

Έφυγε χθες για το τελευταίο ταξίδι ο Cpt Γιώργης Χλωρός, ένας βετεράνος Πλοίαρχος της ακτοπλοΐας που συνέδεσε το όνομα και τη ναυτική καριέρα του περισσότερο με τη GA FERRIES του αείμνηστου Καπτά Μάκη Αγούδημου.

O καπετάν-Γιώργης ο Χλωρός έγραψε μια τεράστια ιστορία δίπλα στον Μάκη τον Αγούδημο.


Από τις μετασκευές του “Μιλένα” και του “Νταλιάνα” στο Πέραμα στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Δεκατέσσερις τόσες μετασκευές πλοίων έκανε στη καριέρα του. Στο ακτοπλοΐκό φαινόμενο της GA Ferries έχει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας. Έφυγε το 2005 όταν τα πράγματα στην εταιρεία ήταν ακόμα καλά.

Καπετάνεψε το “Μαρίνα” στο ξεκίνημά του το 1994 στη γραμμή της Δωδεκανήσου.
Η απώλεια του καπετάν-Γιάννη του Δελιέζα, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 1994 στι λιμάνι της Ρόδου, τον έφερε στην ναυαρχίδα του στόλου, το “Ροδάνθη”.

Οι ιστορίες, τα βιώματα, οι εμπειρίες επί του “Ροδάνθη” είναι κυριολεκτικά μοναδικές. Στο μεταίχμιο των εποχών και των μεγάλων αλλαγών, στις αρχές του 2000, θα αφήσει τη GA Ferries για την ΑΝΕΚ. Μετά από λίγο θα επανήλθε ξανα μέχρι το 2005, δίπλα στον Μάκη τον Αγούδημο.

Στη συνέχεια βρέθηκε δίπλα στον Δημήτρη τον Αγούδημο. Έζησε μια Ακτοπλοΐα που πια δεν υπάρχει. Έζησε μια όμορφη εποχή όπου ο Καπετάνιος ήταν Καπετάνιος με το “Κ” κεφαλαίο και ο Πλοιοκτήτης είχε ονοματεπώνυμο.

Καλό ταξίδι Καπτά Γιώργη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Πηγή: cyclades24