Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο τέως διευθυντής της ΡΟΔΙΑΚΗΣ Σπύρος Παγκάς

Το αντίο της Ροδιακής στον Σπύρο Παγκά

Θλίψη και συγκίνηση επικρατεί σήμερα στην μεγάλη οικογένεια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, καθώς έφυγε στις 2 τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο τέως διευθυντής της  εφημερίδας μας Σπύρος Παγκάς.

Ο Σπύρος πάλεψε σκληρά τα τελευταία χρόνια με προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε αλλά δυστυχώς, έχασε την πιο κρίσιμη μάχη, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο  της Ρόδου.

Ξεκίνησε στη ΡΟΔΙΑΚΗ το 1963, δημοσιεύοντας τα πρώτα του άρθρα ως μαθητής.  Εργάστηκε αρχικά ως αθλητικογράφος. Πέρασε από όλα τα στάδια και τους τομείς του μάχιμου ρεπορτάζ. Διετέλεσε αρχισυντάκτης για δύο σχεδόν δεκαετίες, ενώ ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας  από τον Θανάση Μαρασιώτη το 2005 και την παρέδωσε το 2013 στον Λουκά Μαστή, μετά την πλήρη συνταξιοδότησή του. Εργάστηκε παράλληλα επί σειρά ετών και στην εβδομαδιαία εφημερίδα ¨Η Γνώμη.”

Στην περίοδο των αντιαμερικανικών γεγονότων που ξέσπασαν στο νησί μας  τον Μάιο του 1976, ο Σπύρος Παγκάς, πήρε μέρος ενεργά μαζί με τους χιλιάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες στις πορείες διαμαρτυρίας που έγιναν. Συνελήφθη μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές και παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ως υποκινητής των διαδηλώσεων, και με τις κατηγορίες, της απείθειας και αντίστασης κατά των αρχών.

Υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη μάχιμη δημοσιογραφία, με ήθος, με συνέπεια, με επαγγελματική ευσυνειδησία και αντικειμενικότητα, σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες από πολλές απόψεις. 

Γεννήθηκε στη  Ρόδο στις 14 Σεπτεμβρίου του 1947. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο στο οποίο  διετέλεσε πρόεδρος του Μαθητικού  Συμβουλίου στη συνέχεια φοίτησε για πέντε συνεχή χρόνια στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας. Διετέλεσε επί  σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Διαγόρας», ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας του αθλητικού ομίλου «Κολοσσός», πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης ενώ συμμετείχε σε πολλές άλλες τοπικές οργανώσεις κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα .

Είχε εξαιρετικό χιούμορ και ήταν άνθρωπος της παρέας, του γλεντιού και είχε αδελφικούς φίλους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ιδιαίτερη του λατρεία, ο Ολυμπιακός, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ

Σύσσωμη η οικογένεια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, εύχεται θερμά συλλυπητήρια και καλό κουράγιο στην σύζυγό του Πόπη και τον γιό του Δημήτρη.

Αντίο κύριε Διευθυντά, αντίο Σπύρο! Μας λείπεις ήδη. 

Pin It on Pinterest