Έφυγε απο τη ζωή Ρόδιος εκπαιδευτικός της Ομογένειας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού σκόρπισε η εκδημία του ακούραστου εργάτη της ελληνικής παιδείας στις ΗΠΑ, Στέλιου Καμάη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών, μετά από ένα σύντομο διάστημα νοσηλείας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ρόδο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Σπουδών «Παιδεία», καθηγητή Ηλία Τομάζο, ο Στέλιος Καμάης παρέμενε στις επάλξεις μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθώς είχε αναλάβει την προετοιμασία του συνεδρίου του Πανροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων», στην περιοχή του Γενναδίου.  Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως αμφότεροι είχαν επικοινωνία ακόμη και μέσα από το Νοσοκομείο, δείγμα του ενδιαφέροντος του Στέλιου Καμάη για την Ομογένεια.

Οπως τονίζει ο κ. Τομάζος, ο Στέλιος Καμάης γεννήθηκε στο Γεννάδι της Ρόδου, όμως έμελλε να σταδιοδρομήσει και να μακροημερεύσει στις ΗΠΑ και, συγκεκριμένα στην πόλη Χάρτφορτ του Κονέκτικατ. Εκεί, επί της ουσίας, αφιέρωσε τον χρόνο του στην ελληνική εκπαίδευση, διδάσκοντας την ελληνική γλώσσα στο Κοινοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου Χάρτφορτ επί 40 και πλέον χρόνια.

Παράλληλα, υποστήριξε αδιάλειπτα το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, ενώ υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος στις δράσεις της ελληνικής ομογένειας, μέσω του Γενναδινού Συλλόγου «Ομόνοια» και του πρώτου τμήματος του Πανροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων», μέσα από διάφορα αξιώματα.

«Ο -πάντα με το χαμόγελο- Στέλιος Καμάης είναι δύσκολο να αναπληρωθεί. Ο γρήγορος θάνατός του αφήνει ένα αναπλήρωτο κενό στην αγαπημένη οικογένειά του, στην Ομογένεια, αλλά και σε όλους εμάς τους φίλους του», ανέφερε ο Ηλίας Τομάζος.

Σύμφωνα με τον κ. Τομάζο, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» θα τιμήσει την μνήμη του Στέλιου Καμάη, θεσπίζοντας, μεταξύ άλλων, και ειδικό πρόγραμμα υποτροφιών προς τιμήν του.

«Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών ‘Παιδεία’ εις ελαχίστην εκτίμηση των μεγάλων προσφορών του Στέλιου στην Ομογένεια και στην μακρόχρονο διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στα παιδιά μας θα απονέμει εις μνήμην του $5.000 σε φοιτητές που θα ήθελαν να πάνε για σπουδές στην Ρόδο», κατέληξε ο κ. Τομάζος.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/

Pin It on Pinterest

Share This