Έφυγε απο τη ζωή γιατρός της Ρόδου

Στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, ενημερωθήκαμε σήμερα, για το θλιβερό γεγονός του θανάτου του Ιατρού Βιοπαθολόγου Εργαστηριακού Ιατρού, Ιωάννη Δασκαλάκη του Χρυσοστόμου, μέλους του Ι.Σ.Ρ. που έφυγε από την ζωή σε ηλικία εβδομήντα (70) ετών.

Ο αείμνηστος ιατρός ήταν ένας αγαπητός άνθρωπος σε όλους και εξαίρετος επιστήμονας της ιατρικής. Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλη την ιατρική κοινότητα καθώς και σε ολόκληρη την κοινωνία της Ρόδου.

Ακάματος λειτουργός της Υγείας, εργάστηκε ευσυνείδητα και με αδιάληπτη συνέπεια, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες  στους ασθενείς του Νοσοκομείου της Ρόδου, σε άριστη πάντοτε συνεργασία με τους συναδέλφους του ιατρούς από το 1984 έως και το (2021) έτος συνταξιοδότησης του .

Διετέλεσε Διευθυντής ΕΣΥ του Μικροβιολογικού τμήματος από το 1988 έως το 2021 ενώ και επί σειρά ετών ήταν Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου και σε έκτακτες περιπτώσεις άσκησε τα καθήκοντα του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Ο Ιωάννης Δασκαλάκης του Χρυσοστόμου και της Γρηγορίας, γεννήθηκε στη Ρόδο το έτος 1953, ενεγράφη στο Τακτικό Μητρώο του Ι.Σ.Ρ την 20.03.1980.

Ήταν απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νεαπόλεως Ιταλίας και την 4η Δεκεμβρίου του 1978 έλαβε το Ενδεικτικό του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως τίτλος αναγνώρισης του πτυχίου του στην Ελλάδα.

Στις 17.03.1980 απέκτησε την Άδεια Άσκησης Ιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα από το τότε τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.

Τη διετία 1980 – 1982 υπηρέτησε στον Υγειονομικό Σταθμό Σύμης μέσα στα πλαίσια της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικού Ιατρείου).

Τον Οκτώβρη 1982  πήρε μεταγραφή από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να ολοκληρώσει την ειδίκευσή του στην ειδικότητα της Μικροβιολογίας.

Την 17.09.1984 έλαβε την Ιατρική ειδικότητα της Μικροβιολογίας από την Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Αττικής.

Τον Οκτώβριο του 1984 διορίστηκε ως ιατρός του νεοσύστατου τότε ΕΣΥ στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου και την 16η Δεκεμβρίου 1988 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Μικροβιολογικού τμήματος του Γ.Ν. Ρόδου.

Διατέλεσε τομεάρχης του Εργαστηριακού τομέα, συμμετείχε στην Επιτροπή λοιμώξεων του Νοσοκομείου, στην Νομαρχιακή επιτροπή αντι- AIDS  καθώς και σε πολλές υγειονομικές επιτροπές κρίσεων για διορισμούς  συναδέλφων του στο ΕΣΥ.

Υπήρξε ο Μακροβιότερος Διευθυντής τμήματος στην Ιστορία του Νοσοκομείου της Ρόδου, αφού από το 1988 μέχρι και το 2021 (έτος συνταξιοδότησής του), ήταν ο Διευθυντής στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Επίσης, διετέλεσε επί σειρά ετών και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου της Ρόδου συγκεκριμένα από το 2001 έως και την 06η Απριλίου 2005 και από τις  27.05.2010 έως και την 13η.03.2017.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ. με οδύνη εκφράζουν  στην αγαπημένη του σύζυγο Ασημίνα, τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους Συλλυπητήρια, για την απώλεια  του προσφιλούς της  συζύγου.

Αιωνία του η Μνήμη.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ρόδου τη Δευτέρα 21 Αυγούστου και ώρα 16.00.
 

  Για τον Ι.Σ.Ρ.

     Ο Πρόεδρος                                         

           Ηλίας Ι. Τσέρκης   

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη θλιβερή αναγγελία  θανάτου

του
Ιωάννη  Χ. Δασκαλάκη

ΙΑΤΡΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥ
π. Μέλους του Ι.Σ.Ρ.

Το Δ.Σ.  αποφάσισε:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινήτου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να παραστεί ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να κατατεθεί στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», τοποσό των 100,00 ευρώ στη μνήμη του μεταστάντος ιατρού.
  4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

    Ηλίας Ι. Τσέρκης                                         Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

Ψηφίστε εδώ: Ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για Δήμαρχο Ρόδου!

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest