Ο πρώτος κύκλος ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια στα στρατόπεδα της Ρόδου.

H ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, σε συνεργασία με τον Στρατηγό Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ κ. Στεφανή Αλκιβιάδη και τον Διευθυντή του γραφείου ΓΥΑ κ. Καραλάζο Νικόλαο διοργάνωσαν ενημερώσεις για την Οδική Ασφάλεια στα στρατόπεδα Καλαμώνα, Γενναδίου και Αφάντου
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε η ενημέρωση από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, μέσω διαλέξεων όσο και μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη δυνατή ενημέρωση.
Η εκδήλωση συντονίστηκε και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Δ/ντή του γραφείου ΓΥΑ κ. Καραλάζο Νικόλαο, ο οποίος με ενθουσιασμό και ουσιαστικό ενδιαφέρον κατέβαλλε κάθε προσπάθεια, ώστε κανένας από να μη λείψει από την ενημέρωση.
Η συμμετοχή όλων δεν θα είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά των Διοικητών των στρατοπέδων , οι οποίοι βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και της προετοιμασίας ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από την οργάνωση της εκδήλωσης, που συσπείρωσε όλους τους Αξιωματικούς Υπαξιωματικούς και οπλίτες των στρατοπέδων.
Στο χώρο των στρατοπέδων , πραγματοποιήθηκε και η βιωματική εκπαίδευση οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, με τη χρήση των γυαλιών προσομοίωσης μέθης και αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα αντικείμενα της ενημέρωσης της βιωματικής εκπαίδευσης.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν 435 άτομα, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και οπλίτες ενώ τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Στρατηγός Κ. Στεφανής Αλκιβιάδης, ο Διοικητικής Συνταγματάρχης Κ. Τριαντάφυλλος Θεοδόσιος στρατόπεδο Καλαμώνα, ο Διοικητής Αντισυνταγματάρχης Κ. Αλεξανδρής Κων/νος στρατόπεδο Γενναδίου , ο Διοικητής Αντισυνταγματάρχης Πελέκης Αλέξιος στρατόπεδο Αφάντου και ο Δ/ντής του ΓΥΑ κ. Καραλάζος Νικόλαος
Στο περιθώριο της ενημέρωσης ,ανακοινώθηκε από τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ Στρατηγό κ. Στεφανή Αλκιβιάδη, ότι οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν με στόχο τη δυνατότητα να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις πάνω στο καίριο ζήτημα της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας ,προκειμένου να ενημερωθούν με βιωματικό τρόπο για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων.
Προσφέρθηκαν από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πέντε (5) κράνη σε οπλίτες, κατόπιν υπόδειξης των Διοικητών των στρατοπέδων στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης για την σπουδαιότητα της χρήσης του κράνους, χορηγός ΒΑΚΑΡ Α.Ε και μοιράστηκαν αλκοτέστ μιας χρήσης χορηγός ΣΥΦΑΚ.
Ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Στρατηγός κ. Στεφανής Αλκιβιάδης μεταξύ άλλων ανέδειξε τη σημασία και τους στόχους του έργου της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, επισημαίνοντας τους πολλούς κινδύνους, που «κρύβονται» σε κάθε σημείο των ελληνικών δρόμων, κυρίως εξαιτίας των παραβατικών συμπεριφορών από τους οδηγούς, τονίζοντας τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη των αποτελεσμάτων για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, απαιτείται η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με την αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς, που θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με το μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στην Ε.Ε.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, αναρωτιέται, τι κι αν τα τροχαία αποτελούν εδώ και χρόνια την πρώτη αιτία θανάτου της νεολαίας, τι και αν θρηνήσαμε τόσες ανθρώπινες ζωές στη πόλη μας τούτο το καλοκαίρι που ασυνείδητα και υποσυνείδητα αποδεχόμαστε τον αποδεκατισμό μας…. εικόνες και σκέψεις που θα έπρεπε να μας συγκλονίζουν… όλους…
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης, ακολουθώντας πρακτικές από τους αντίστοιχους οργανισμούς της Ε.Ε και όχι μόνο, των οποίων είμαστε μέλη, προσπαθώντας να επισημάνει την σοβαρότητα του θέματος, με στόχο να σταματήσουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές που χάνονται στην άσφαλτο τραγικά και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας ως πολιτεία, ως κράτος, ως φορείς, ως πολίτες….
Τίποτα δεν είναι ανώτερο από την ανθρώπινη ζωή. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την αφαιρεί ή να την καταστρέφει. Ας λάβουμε υπόψη ότι οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να ενώνουν τους ανθρώπους και όχι οι ίδιοι οι δρόμοι να τιμωρούν με θάνατο τον χρήστη σε μια λάθος συμπεριφορά του σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Pin It on Pinterest