Εφορία «τέλος» για την προμήθεια παραβόλων

Τι αλλάζει από τα τέλη Ιανουαρίου – 1.800 έντυπα παράβολα θα αντικατασταθούν με ηλεκτρονικά – Πώς θα τα προμηθευόμαστε.

Τέλος στην ταλαιπωρία, που μεταφράζεται με πολύωρες αναμονές των φορολογούμενων στις ουρές στις εφορίες έρχεται να βάλει η ενεργοποίηση της υπηρεσίας «e-παράβολο» του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για παράβολα γάμου, άδειας οδήγησης, μήνυσης, νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ΚΤΕΟ ή οποιοδήποτε από τα 1.800 παράβολα και χαρτόσημα που ισχύουν σήμερα, τα οποία θα εξοφλούνται πλέον ηλεκτρονικά, με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Συγκεκριμένα ηλεκτρονικοί κωδικοί θα αντικαταστήσουν από τα τέλη Ιανουαρίου 1.800 χαρτάκια παραβόλων.

Έτσι, με τη νέα αυτή υπηρεσία, ο φορολογούμενος δεν θα χρειάζεται να στήνεται σε καμία ουρά αλλά με λίγα κλικ στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου θα επιλέγει το παράβολο που επιθυμεί.

Αναλυτικά τα βήματα:

– Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, ακόμα και στην περίπτωση που δεν είναι χρήστες του Taxisnet.

– Στη συνέχεια επιλέγουν την εφαρμογή «e-παράβολο» και συμπληρώνουν τα απαιτούμενα πεδία, όπως τα βασικά του στοιχεία.

– Αφού προχωρήσουν στην επιλογή του παράβολου το οποίο επιθυμούν, λαμβάνουν στο e-mail τους έναν κωδικό με τη χρήση του οποίου θα μπορούν να πληρώνουν στα γκισέ των τραπεζών, στα ΕΛΤΑ ή ακόμα και εξ’ αποστάσεως με τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα.

Το ηλεκτρονικό παράβολο είχε τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από τα μέσα του 2013. Ωστόσο, αφορούσε μόνο τρία παράβολα του υπουργείου Μεταφορών: τα παράβολα αδειών οδήγησης, το χαρτόσημο άδειας οδηγού και την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.

πηγή: newsbomb.gr

Pin It on Pinterest