“Έφοδος” της Εφορίας με το έτσι θέλω σε σπίτια ή γραφεία όσων χρωστούν! Οι εφοριακοί θα μπορούν να κατάσχουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα

– Με τη βούλα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους οι έφοδοι της εφορίας σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους
– Οι φορο-επιδρομές θα μπορούν να γίνονται ακόμη και χωρίς την παρουσία εισαγγελέα
– Οι εφοριακοί έχουν το πράσινο φως να ψάξουν παντού για ό,τι μπορεί να πληρώσει τα χρέη προς το Δημόσιο!
– Έλεγχοι και κατασχέσεις στα πρότυπα των ΗΠΑ

Η εφορία δεν θα παίρνει μόνο τα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο, θα μπορεί και να τα κάνει… φύλλο και φτερό όταν και όποτε θέλει, ακόμη και χωρίς την παρουσία εισαγγελέα ακόμη κι αν έχει ενδείξεις κι όχι αποδείξεις φοροδιαφυγή!

Αυτή είναι η απόφαση σοκ του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μετά από σχετική ερώτηση του υπουργείου Οικονομικών. Οι φορο-επιδρομές σε σπίτια και γραφεία φορολογούμενων αλλά και οι έρευνες σε… ντουλάπες, συρτάρια, μαξιλάρια και στρώματα θα γίνονται σε αμερικανικά πρότυπα.

Η γνωμοδότηση σοκ του Νομικού Συμβουλίου του κράτους εκδόθηκε μετά από οριακή πλειοψηφία 14-10 ψήφων!

Οι ελεγκτές της εφορίας, όπως αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, θα μπορούν να κάνουν έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους με στόχο να κάνουν φορολογικούς ελέγχους αλλά και να ψάξουν για λεφτά με τα οποία θα αποπληρωθούν φόροι ή άλλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Οι έρευνες μπορούν να γίνονται χωρίς την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στα πρότυπα της αμερικάνικης IRS.

Εκτός από τις εφόδους χωρίς την παρουσία εισαγγελέα σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των φορολογούμενων, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει ανάψει το “πράσινο” και για κατασχέσεις χρημάτων ή όποιων άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, είναι συνταγματικά επιτρεπτή η είσοδος φοροελεγκτών σε σπίτια για «φορολογικούς ελέγχους και έρευνες που αποσκοπούν ευθέως ή εμμέσως στην είσπραξη φόρων ή λοιπόν εσόδων». Επίσης, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, αρκεί η εισαγγελική εντολή που προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και δεν απαιτείται παρουσία εισαγγελέα στις έρευνες!

Σύμφωνα με το ΝΣΚ η παρουσία εισαγγελέα απαιτείται μόνο σε κατ’ οίκον έρευνα μόνο όταν πρόκειται να συλλεχθούν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαπίστωση εγκλημάτων ή σύλληψη δράστη και την πρόληψη ή καταστολή ποινικών αδικημάτων.

Πηγή : newsit.gr

Pin It on Pinterest