O εφιάλτης των ΗΠΑ έγινε πραγματικότητα: H Ρωσία μετέφερε α/α συστήματα S-400 Triumf και Club-K στη Συρία (φωτο, vid)

O χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ έγινε πραγματικότητα: Η Ρωσία κάτω από άκρα μυστικότητα μετέφερε αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf και το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα Club-K, τους “δολοφόνους των αεροπλανοφόρων” στη Συρία δημιουργώντας μια αδιαπέραστη “no-fly-zone” δείχνοντας πως ήρθε για να μείνει στη Μέση Ανατολή.
Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική κίνηση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ όλοι περίμεναν ότι θα στείλει α/α συστήματα S-300 ακόμα και ισραηλινά ΜΜΕ (δείτε σχετικά εδώ και εδώ) αυτός έστειλε και S-400 και τον “φονιά των αεροπλανοφόρων” Club-k το οποίο έχει καταστροφική δύναμη πυρός και μπορεί να εξουδετερώσει όλους τους στόχους επίγειους, ναυτικούς, εναέριους σε απόσταση 300 χλμ!
To γεγονός ότι η Ρωσία θα έστελνε α/α συστήματα στη Συρία ήταν σχετικά γνωστό εδώ και μήνες στο Ισραήλ καθώς είχαν σταλεί ανώτεροι αξιωματούχοι του τομέα αεροδιαστημικής άμυνας της Ρωσίας για την εγκατάσταση και προστασία των βάσεων που θα καλύπτουν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή καθώς το καταδρομικό Moscva με 64 (8 x 8) S-300PMU Fort (SA-N-6 Grumble) που φέρει και βρίσκεται έξω από τη Ταρτούς δεν θα μπορέσει να μείνει εκεί αιώνια. Συνεπώς έπρεπε να μεταφερθούν α/α συστήματα τα οποία θα το αντικαταστήσουν μόλις αναχωρήσει.
Εντύπωση προκάλεσε αρχικά σήμερα η δήλωση του διοικητή της Ρωσικής Αεροπορίας, Viktor Bondarev, ότι η “Ρωσία παρέδωσε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στη Συρία ώστε να αποτρέψει την πιθανότητα οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις να δεχτούν επίθεση είτε από μαχητικό που θα μπορούσε να κλαπεί και να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας καθώς και για να ανταποδώσουμε τα πυρά” και πρόσθεσε “έχουμε λάβει υπόψιν όλες τις πιθανές απειλές. Στείλαμε όχι μόνο μαχητικά, επικόπτερα, βομβαρδιστικά αλλά και αμυντικά πυραυλικά συστήματα γιατί μπορεί να προκύψει επικίνδυνη κατάσταση και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι…”
Αργά το απόγευμα, ο διοικητής της Ρωσικής Αεροπορίας επανήλθε με νέες δηλώσεις λέγοντας “Η Ρωσία έχει υιοθετήσει τo δόγμα της “πλήρους προστασίας” των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία συμπεριλαμβανομένου και αμυντικών πυρυαλικών συστημάτων τα οποία είναι σε πλήρη συντονισμό με την ρωσική προσέγγιση στην περιοχή
“Η αρχή της πλήρους προστασίας των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία περιλαμβάνει τη χρήση αμυντικών πυραυλικών συστημάτων και αποτελεί τμήμα της “εποικοδομητικής προσέγγισης” της κατάστασης στη χώρα και στις γειτονικές χώρες και είναι απολύτως σωστή” σύμφωνα με τον Vladimir Anokhin, αναπληρωτή διευθυντή της ακαδημίας γεωπολιτικών προβλημάτων.
O πρέσβης της Συρίας στη Ρωσία, Riad Haddad, είχε πει ότι η Συρία ενδιαφέρεται να προμηθευτεί το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300. Αυτό ήταν ήταν γνωστό εδώ και χρόνια. Όμως τον τελευταίο μήνα στάλθηκαν στη Συρία ανώτατοι αξιωματούχοι από τον τομέα της αεροδιαστημικής άμυνας της Ρωσίας που έλεγχαν την περιοχή για την εγκατάσταση μιας αδιαπέραστης αντιαεροπορικής ομπρέλας η οποία μαζί με τους S-300 PMU2 που θα δοθούν στο Ιράν (δείτε σχετικά εδώ) θα ελέγχουν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή!
Σύμφωνα με ρωσικές πηγές αυτό ήταν ένα από τα αντικείμενα συζήτησης της ισραηλινής αντιπροσωπείας στη Μόσχα υπό τον Μ.Νετανιάχου τον Σεπτέμβριο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρξαν διαρροές τότε ότι Ο Β.Πούτιν υποσχέθηκε στον ισραηλινό ομόλογο του ότι δεν θα προμηθεύσει τη Συρία με S-300. Το αποτέλεσμα το βλέπετε στην εικόνα παρακάτω η οποία έχει κυκλοφορήσει σε όλα τα συριακά ΜΜΕ, “υποσχέθηκα να μην στείλω στη Συρία S-300 αλλά όχι S-400”!
Ρώσοι ειδικοί λένε χαρακτηριστικά ” Οι S-300 (αυτούς πίστευαν μέχρι λίγο καιρό ότι θα στείλει ο Β.Πούτιν) είναι γεωπολιτικός παράγοντας, θα διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο αντίστοιχο με την τότε παράδοση των S-200WF στη Συρία!
Όπως σας είχαμε ενημερώσει (δείτε σχετικά εδώ) το ρωσικό εμπορικό πλοίο Alexandr Tkachenko μετέφερε στη Συρία τουλάχιστον 20 εμπορευματοκιβώτια ISO των οποίων τα 3 είναι 40 πόδια και τα υπόλοιπα είναι 20 πόδια, 4 στρατιωτικά  φορτηγά και 10 ρυμουλκούμενα που ήταν επίσης ορατά στο  κατάστρωμα σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες τα εμπορευματοκιβώτια αυτά μετέφεραν το πυραυλικό σύστημα klub-K το οποίο ικανό να εξουδετερώσει όλους τους στόχους, επίγειους, ναυτικούς, εναέριους σε απόσταση 300 χιλιομέτρων!
Ένα χαρακτηριστικό αυτού του πυραυλικού συστήματος η φορητότητα και η απλότητα της συντήρησης του. Το πυραυλικό σύστημα CLUB-K μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε λίγα λεπτά είτε πάνω σε εμπορικό πλοίο είτε φορτωμένο σε βαγόνι σιδηρόδρομου είτε σε νταλίκα φορτηγό κινούμενο σε οποιαδήποτε δρόμο.
Επιπλέον, αυτό το ρωσικό συγκρότημα CLUB-K είναι εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο σύστημα καθοδήγησης.
Ο πύραυλος CLUB-K μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε στόχο στο έδαφος, όπως ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες, εργοστάσια, στρατηγικές εγκαταστάσεις, κόμβους σιδηροδρομικών δικτύων.
Θυμίζουμε ότι το πυραυλικό σύστημα Club–K είχε μεταφέρει η Ρωσία με άκρα μυστικοτητα και στην Χερσόνησο της Κριμαίας 
Σύμφωνα τότε με έγκυρες πηγές, της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Известия, κατέφθασε στην χερσόνησο της Κριμαίας το πυραυλικό σύστημα Club–K. Η άφιξη τότε των συστοιχιών πυραύλων μαζί με τα παρελκόμενα στοιχεία,  ήταν φορτωμένα σε φορτηγά οχήματα τύπου KamAZ χωρίς πινακίδες σε συσκευασία εμπορευματοκιβώτιων μεταφοράς…
Embedded image permalink
Η εικόνα που μεταδίδουν ΜΜΕ της Συρίας
TKA_01
TKA_02
TKA_03
TKA_05
TKA_06
Başlıksız-1

Pin It on Pinterest

Share This