Ευχαριστήριο από την Ανάδοχη Αγκαλιά – “Σε αυτή την προσπάθεια νοιώσαμε ότι δεν είμαστε μόνοι”

Οταν αποφασίσαμε να συστήσουμε την ΑΜΚΕ  Ανάδοχη Αγκαλιά είχαμε ως οδηγό  το χαμόγελο των παιδιών και βαθιά μέσα μας την πίστη ότι   γι αυτό το χαμόγελο αξίζει να παλέψουμε. Σε αυτή την προσπάθεια νοιώσαμε ότι δεν είμαστε μόνοι.

H ροδιακή κοινωνία εμπιστεύθηκε το  όραμα  και τους στόχους μας και έδωσε  την ευκαιρία συμμετέχοντας στις δράσεις μαςσε παιδιά με σοβαρές δυσκολίες να επανενταχθούν ,να χαμογελάσουν και να ζουν με ελπίδα και πίστη

H Aναδοχή  ως θεσμός , αποτελεί εναλλακτική μορφή παιδικής προστασίας η οποία δίνει την ευκαιρία στο παιδί να μεγαλώσει στην αγκαλιά της οικογένειας μακριά από την ταμπέλα «ότι αυτό το παιδί μεγάλωσε στο ίδρυμα».

Κύριος στόχος  της Ανάδοχης Αγκαλιάς  είναι η υποστήριξη και προώθηση του θεσμού της αναδοχής μέσω της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης και παράλληλα  η υποστήριξη των ανάδοχων οικογενειών, των παιδιών που ζουν στους ιδρυματικούς χώρους και  των παιδιών που οι οικογένειες τους είναι σε κρίση.

Η  υποστήριξή της ροδιακής κοινωνίας στις δράσεις μας και κυρίως στο bazaar αγάπης το οποίο πλέον καθιερώθηκε  κάθε Νοέμβριο από το έτος 2014  δρομολόγησε  παρεμβάσεις καθοριστικές   τόσο για τα παιδιά του  παραρτήματος ΑΜΕΑ του ΚΚΠΠΝΑιγαίου-θερ.Αγιος Ανδρέας- όσο και για τα παιδιά που οι οικογένειες του βιώνουν κρίση.

Το δικαίωμα στη  γνώση , την αξιοπρέπεια ,την οικογένεια είναι αδιαπραγμάτευτο για όλα τα παιδιά  για αυτό και εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών και να τους δίνουμε ευκαιρίες έτσι ώστε να είναι ενεργοί  και χρήσιμοι πολίτες.

Βασική αρχή επίσης  για εμας είναι το μήνυμα «αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα» γι αυτό και οι δράσεις μας επικεντρώνονται στα παιδιά  με αναπηρία του θερ.Αγ Ανδρέας.  

Στηρίξαμε την αγορά του θερμικου υπέρηχου ,ολοκληρώσαμε το βάψιμο και τη διακόσμηση των δωματίων των παιδιών  για τα έτη 2015 και 2016 τοποθετήσαμε τηλεοράσεις dvd  και φέτος  οργανώσαμε τη γραμμή επικοινωνίας. Ετσι τα παιδιά μέσα από το you tube μπορούν να παρακολουθούν παιδικό πρόγραμμα παραμύθια τραγούδια μουσική όλο το 24ωρο.

Τα παιδιά  με αναπηρία που διαβιούν στους ιδρυματικούς χώρους αντιμετωπίζονται  κυρίως ως ασθενείς ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται πρωτίστως ως παιδιά και μετά ως ασθενείς.    Στα πλαίσια λοιπον της ψυχοκοινωνικής τους φροντίδας στηρίξαμε αυτή τη δράση έτσι ώστε οι ώρες στο δωμάτιο να είναι χαρούμενες ωφέλιμες και δημιουργικές μέσα από τα ακουστικά  και οπτικά  ερεθίσματα.

Ολοκληρώνοντας ευχαριστούμε τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τον ιερέα π.Σκλιβάκη Εμμανουήλ που τέλεσαν τον αγιασμο ,τον Βουλευτή Δωδεκανήσου το ΣΥΡΙΖΑ κ.Γάκη Δημήτριο ,τον Δήμαρχο Ροδιων κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανδαγό Ευάγγελο τον Αντιδήμαρχο   τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ.Τσοπανάκη Δημήτριο, , τον Πολιτευτή της Ν.Δημοκρατίας κ. Στέφανο Δράκο, τον Πρόεδρο του ΚΚΠΠΝ.Αιγαίου κ.Μαρίνο Ιωάννη τον Αντιπρόεδρο κ. Κασάπη Κυριάκο την κ. Σύλβια Αντωναρου που τίμησαν την εκδήλωσή μας .

Θα ήταν παράλειψή μας να μην εκφράσουμε  τις ευχαριστίες μας  στον Δημήτρη Νταβιγλάκη και τους συνεργάτες του για την παραχώρηση του χώρου  στο αγαπημένο μας ρακάδικο Δροσουλίτες, τον Γιώργο Τσιάμη της Kolossos News  τον παιδικό σταθμό Ζουζουνάκια για τις  υπέροχες  δημιουργίες των παιδιών, την Μελισσοκομική Ρόδου, την Τροφοσύνθεση του Αποστόλη Διμέλλη, τους Αλευρόμυλους Διμυλιάς τα Διμύλια ,το ζαχαροπλαστείο Γλυκειά Ζωή,  την ομάδα  Επιδεξιοτήτων Βελονάκι Βελόνες, το Πετράδι και Ασήμι, τον Μιχάλη Μίγκλη, την Σταματάκη Εβελίνα ,τη Μάτση Μαρία ,τη Χειρακάκη Κικη, τη Χατζηγιακουμή Μαρία, τη Μαρία Μαγριπλή ,την Αννα Καρυτσα τη Διακουράκη Ευγενία και Διακουράκη Δέσποινα   για τις χειροποίητες δημιουργίες και τα καλούδια που ετοίμασαν, τις εθελόντριες μας Γιούλα Κωσταντάκη, Διακουράκη Μιχαέλα, Νταλαρή Βασιλική Γαλανου Βασιλική, Χαλκιά Σοφία,  Μίγκλη Σοφία  τα μέλη του Δ.Σ της Ανάδοχης Αγκαλιάς τις φοιτήτριες του Παν.μιου Αιγαίου αλλά και το Body  shop και το Σύλλογο Κομμωτών με μπροστάρη τον Σωτήρη Βασίλα και  τους φίλους της Ανάδοχης Αγκαλιάς που στηρίζουν κάθε χρόνο την προσπάθειά μα

Καλές Γιορτές  και ευχόμαστε αυτό το πολύτιμο δώρο της αλληλεγγύη ς και της προσφοράς να  μεταλαμπαδευθεί στις καρδιές όλων .Διανύουμε δύσκολες εποχές  και αυτό που μας  έχει απομείνει είναι η αλληλεγγύη και η προσφορά στο συνάνθρωπο.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This