Ευχαριστήρια επιστολή απο την Τζένη Κρεμαστινού στον Σύλλογο Αγία Μαρίνα

Αγαπητή κυρία Σταυριανού-Γεωργιάδου,

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συνεχείς προσφορές σας στη μνήμη του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού. Είναι πάνω απ’ όλα πολύ συγκινητικά αλλά και πραγματικά τα λόγια που συνοδεύουν τις προσφορές σας που αναγνωρίζουν το όραμα που είχε ο καθηγητής ώστε η Ρόδος να αποκτήσει μεγάλο νοσοκομείο, να το συμπληρώσει με αιμοδυναμικό εργαστήριο και προσπαθούσε μέχρι το τέλος της ζωής του να περατωθεί η συμπλήρωσή του με ακτινοθεραπευτικό τμήμα.


Είναι όντως «παιδί» του Δημήτρη το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Εκτός αυτού, ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός πέτυχε την μεταμόρφωση του ΕΚΑΒ και την επέκτασή του σε πανελλήνια κλίμακα όπως και στη Ρόδο, καθώς και την αποκατάσταση του Ψυχιατρείου Λέρου και την ίδρυση του ΟΚΑΝΑ. Είναι λοιπόν πολύ ευγενικές και ουσιαστικές οι προσφορές σας στη μνήμη του «ανθρώπου» που κι αυτός πρόσφερε ότι μπορούσε στην πατρίδα του τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.

Ευχαριστώ επιπλέον και για την επιγραφή που θέλετε να δωρίσετε στο νοσοκομείο Ρόδου με την οποία θα ονομαστεί η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου σε «Κλινική Δημήτρη Κρεμαστινού». Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Ρόδου είχε πάρει απόφαση αμέσως μετά τον θάνατό του να τοποθετηθεί προτομή του στην πόλη της Ρόδου. Ελπίζω σύντομα να γίνει πραγματικότητα και η καλύτερη θέση της κατά τη γνώμη μου θα ήταν μπροστά στο νοσοκομείο.

Σας ευχαριστώ εκ βάθους ψυχής.

Με εκτίμηση,

Τζένη Κρεμαστινού

Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας

Pin It on Pinterest

Share This