Εκδήλωση στη Ρόδο με κατάνυξη και συγκίνηση στη μνήμη θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων – Φωτογραφίες

Μια εκδήλωση γεμάτη κατάνυξη και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού, με πρωτοβουλία της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου.

Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου μέσα από τις δυναμικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες της  σε θέματα οδικής ασφάλειας ,  τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης από το 2006, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Μια εκδήλωση με συγκινητικά μηνύματα από όλους, για όλους, με την ανάγνωση ιδιαίτερα φορτισμένων συναισθηματικά ποιημάτων, με μελωδίες που άρμοζαν στην ημέρα μνήμης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Ιωάννη Χαλκιά, π. Νεκτάριο Πόκια και π. Εμμανουήλ Σκληβάκη. Όλοι τίμησαν όσους ποτέ δεν ξεχνούν με ένα κερί αναμμένο. Στη συνέχεια ακολούθησε Κατανυκτική Συναυλία «Φως εξ Ουρανού» σε έργα των Σωτήρη Δεσπότη-Σάββα Καρατζιά, με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ρόδου υπό τη Διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή. Τα μάτια έκλεισαν και υπό τη συνοδεία των μελωδιών, ο νους ταξίδεψε στους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα και ξαφνικά αλλά η μνήμη τους πάντα μένει αλησμόνητη.

Μεταξύ άλλων σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη και Χρήστος Ευστρατίου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αιβάζης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου π. Ιωάννης Χαλκιάς,  ο Πανοσιολογιοτατος π. Νεκτάριος Πόκιας, η Άννα Ζωάννου, ο Βασίλης Ψυλλάκης.

Την εκδήλωση συντόνιζε η κ. Μάνθα Ζιώγου.

Μήνυμα της προέδρου Ελένης Καρύδης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων 2015

“Είμαι σήμερα μακριά… είμαι όμως τόσο κοντά με τα μάτια της ψυχής μου και συμμετέχω στην Επιμνημόσυνη Δέηση και στην Κατανυκτική Συναυλία. Και να το ήθελα δεν θα μπορούσα να αισθάνομαι διαφορετικά γιατί η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ είναι όλη μου η ψυχή.
Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Ημέρα Μνήμης
Ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, να πούμε ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΥΜΑΤΑ «Είναι ώρα να θυμηθούμε και να πούμε ΟΧΙ στο έγκλημα του δρόμου/ στο έγκλημα των δρόμων-Ώρα για αποτελέσματα». Το μήνυμα και για την 2η Παγκόσμια Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου στη Βραζιλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Νοεμβρίου 2015 για την οδική ασφάλεια και η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ θα εκπροσωπηθεί από την Global Alliance NGO for Road Safety της οποίας είναι μέλος, μαζί με άλλες 40 ΜΚΟ για την οδική ασφάλεια. Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ κατόρθωσε να συγκεντρώσει πάνω από 3.500 υπογραφές για την καμπάνια SaveKidsLives. Στόχος ήταν 1.000.000 υπογραφές και συγκεντρώθηκαν. Θα ακουστούν 1.000.000 φωνές για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας.
Ας κάνουμε το 2011-2020 μια δεκαετία δράσης για την οδική ασφάλεια που θα τη θυμόμαστε. Τα τροχαία μπορούμε να τα περιορίσουμε ακόμα και να εξαλείψουμε γιατί είναι προβλέψιμα και κατά συνέπεια μπορούν και να προληφθούν.
Η παρουσία σας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης είναι το στοιχειώδες που έχουμε να κάνουμε. Δεν είναι απλά μια εκδήλωση Μνήμης, είναι σεβασμός για τους ανθρώπους που έφυγαν… είναι όμως και μια έμπρακτη δήλωση για πρόληψη και μείωση των τροχαίων στη πόλη που ζούμε… που δημιουργούμε… που ελπίζουμε… που ονειρευόμαστε…που κυκλοφορούμε
Σας ευχαριστώ όλους εσάς που είστε κοντά μας σήμερα, ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κκ Κύριλλο, τους συντελεστές, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, τους υποστηρικτές μας τους χορηγούς μας γιατί η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, είμαστε όλοι εσείς, Το Φως εξ Ουρανού ας μας φωτίσει.”

Μια εκδήλωση γεμάτη μηνύματα ευασιθητοποίησης, μηνύματα ζωής, μηνύματα αισιοδοξίας για ασφαλέστερους δρόμους στο νησί μας και σε όλο τον κόσμο. Μια εκδήλωση για να τιμήσουμε όλου αυτούς που “έφυγαν” μακρυά μας αλλά ποτέ δε θα ξεχάσουμε.

Pin It on Pinterest

Share This