«Έδεσε» στο λιμάνι της Κέρκυρας το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera

Στο πλοίο επιβαίνουν τουλάχιστον 2.000 άτομα, διάφορα εθνικοτήτων, τα οποία αναμένεται να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον θανατηφόρο ιό.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Υγείας, καθώς και άνδρες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την περιοχή.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος αποβιβάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Γένοβα της Ιταλίας, διαγνώστηκε θετικός στον Covid-2019.

The MSC Opera cruise ship, on which an Austrian passenger traveled before testing p+ve for coronavirus on March 3, has docked at Corfu, after a Wed stop at Piraeus, Port Authority official says. Health officials to test its 2,000 passengers.

Ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε άμεσα όλους τους επιβάτες, από τους οποίους ζήτησε να αυτοπεριοριστούν στις καμπίνες τους, προκειμένου να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη μετάδοση του ιού.

Το κρουαζιερόπλοιο, τις προηγούμενες ημέρες, είχε προσλιμενιστεί στο Ηράκλειο Κρήτης, τη Ρόδο και τον Πειραιά.

«Πρέπει να σας ενημερώσω ότι ένας από τους προηγούμενους επιβάτες, ο οποίος ήταν στο κρουαζιερόπλοιο την προηγούμενη εβδομάδα, διαγνώστηκε με τον Covid-2019» ανέφερε το μήνυμα του καπετάνιου, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Mirror».

Πρόκειται για έναν άνδρα, αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος αποβιβάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου στο λιμάνι της Γένοβας. Στη συνέχεια, μετέβη στην Αυστρία.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης κρούσματος εντός του πλοίου».

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη νέου κρούσματος κορωνοϊού ανάμεσα στους 2.000 επιβαίνοντες.