Εμπρηστικός Ακάρ: Και κολυμπώντας φτάνουμε στο Καστελόριζο –«Σόου» η επίδειξη εξοπλισμού της Ελλάδας

Προκαλεί εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με δηλώσεις του για το Καστελόριζο -όπου ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει κολυμπώντας- και τις «επιδείξεις» εξοπλισμού της Ελλάδας, τις οποίες χαρακτήρισε «σόου».

Σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έβαλε στο στόχαστρο το Καστελόριζο λέγοντας πως δεν δικαιούται τόσο μεγάλη θαλάσσια ζώνη ευθύνης όπως υποστηρίζει η Ελλάδα.

«Σε απόσταση 1.950 μέτρων βρίσκεται το Καστελόριζο. 1.950 μέτρα. Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά».

Στη συνέχεια μιλώντας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, είπε ότι η Ελλάδα κάνει επίδειξη εξοπλισμού, καθώς προσπαθεί να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία. «Με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού, προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία όμως εμείς τονίζουμε πως αυτός είναι μάταιος κόπος. Επίσης, ενώ είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα με νέες συμμαχίες. Αυτά είναι τεχνητά πράγματα» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Τέλος, ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε για άλλη μια φορά τις συμμαχίες της Ελλάδας με άλλες χώρες.

Pin It on Pinterest