Εμπλοκή Στρατιωτικού Υγειονομικού Προσωπικού του 95 Τ.Υ.ΕΘ. στoυς ελέγχους covid

  1.      Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, βρίσκεται για άλλη μια φορά στη δυσάρεστη θέση και επανέρχεται διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση που υφίσταται το υγειονομικό προσωπικό του 95 Τ.Υ.ΕΘ. σύμφωνα και με το σχετικό.
  2.       Δυστυχώς, αποτελεί πάγια τακτική πλέον η χρησιμοποίηση του στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού του 95 Τ.Υ.ΕΘ. σε κάθε έκτακτη κατάσταση, καθώς 2 χρόνια τώρα έχουν σηκώσει στις πλάτες τους με την εμπλοκή στους ελέγχους για τον covid-19 στο λιμάνι και αεροδρόμιο της Ρόδου, κατάταξη νεοσυλλέκτων (Σ.Υ.Π.Ο.) και την στελέχωση στο εμβολιαστικό κέντρο Ρόδου, έχοντας ανταπεξέλθει πλήρως στα καθήκοντα τους, παραδόξως όμως αποκλείστηκαν από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που υλοποιήθηκε στο σύνολο του στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού.
  3.      Σύμφωνα με την συνέντευξή του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη Αθάνασιου στο Πρώτο Πρόγραμμα ανακοινώθηκε ότι, θα προστεθούν 50 ακόμη σημεία πανελλαδικά για δωρεάν τεστ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα γίνουν συνολικά 100 τα σημεία μαζί με τις μονάδες του ΕΟΔΥ και τα νοσοκομεία, όπου διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι. Τα σημεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, θα βρίσκονται κοντά σε στρατόπεδα, ανά την επικράτεια και δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα.
  4.      Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, δηλώνει ευθέως την διαφωνία της και είναι αντίθετη στην εμπλοκή του στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού του 95 Τ.Υ.ΕΘ. σε σημεία ελέγχου διενέργειας εξέτασης rapid test σε πολίτες, καθώς η εκμετάλλευση και ο εμπαιγμός συνεχίζεται.
  5.      Κατόπιν των παραπάνω τίθενται βασικά ερωτήματα:

                α) Γιατί και ποιοί εξαίρεσαν το στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό του 95 Τ.Υ.ΕΘ. από την οικονομική ενίσχυση που δόθηκε τον Δεκέμβριο 2021 στους υπόλοιπους;

                β) Έως πότε θα κρατήσει η εμπλοκή του;

                γ) Θα υπάρξει υπερωριακή οικονομική αποζημίωση, εφόσον απασχοληθεί το προσωπικό πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου και ημερών;

  1.      Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου παραμένει πιστή στην διάθεση των συναδέλφων, ώστε να αναδείξει κάθε πρόβλημα και αδικία για να προβεί σε κάθε διεκδίκηση υπέρ του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.
  2.      Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, να προβεί στις όποιες ενέργειες για την ανάδειξη αυτού του σημαντικού θέματος προς την Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία.
  3.      Επίσης, το παρόν έγγραφο κοινοποιείται για ενημέρωση προς τον Δκτη της 95 ΑΔΤΕ, Βουλευτές Δωδεκανήσου, Μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. και Μ.Μ.Ε..

Με εκτίμηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Pin It on Pinterest

Share This