Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.: Θεσμική Συνάντηση με Δκτη Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

 Με τον Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κο. Τσαντή Σταύρο, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, στα πλαίσια κύκλου προγραμματισμένων συναντήσεων και επαφών γνωριμίας και συνεργασίας με τους Θεσμικούς εκπροσώπους  της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου..

     Η συνάντηση υλοποιήθηκε σε ένα πάρα πολύ καλό και δημιουργικό κλίμα,  κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για την ίδρυση και τους σκοπούς της Ένωσης και εκτέθηκαν και αναπτύχτηκαν από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. Νικόλαο Αντωνόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα Ανέστη Κεφαλά, αναλυτικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

     Στον κ. Διοικητή κατατέθηκε έγγραφο, όπου θέτουμε μια σειρά από βασικά σημεία και επείγουσες προτεραιότητες, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  1. Μεταφορά του 95 ΤΥΕΘ εφόσον είναι δυνατόν σε διαθέσιμο χώρο του νοσοκομείου, εξυπηρετώντας τα στελέχη για την αποφυγή άσκοπης μετακίνησης ΤΥΕΘ – νοσοκομείο – ΤΥΕΘ που γίνετε έως τώρα για τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις των στελεχών.
  2. Προτεραιότητα στα στελέχη της 95 ΑΔΤΕ, στα στελέχη της Π.Α ΚΕΔΑ Ρόδου και στα στελέχη του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου που εξετάζονται από καρδιολόγο και ακτινολόγο για τις ανάγκες της ετήσιας εξέτασης, προς αποφυγή μεγάλης χρονικής καθυστέρησης, λόγω μεγάλου αριθμού όλων αυτών των στελεχών. 
  3. Να παρέχεται βεβαίωση σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, που δεν δύναται να προβούν σε εξετάσεις (πχ. μαγνητική, αξονική, μαστογραφία) άμεσα, λόγω μεγάλης χρονικής αναμονής.
  4. Να δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη να πραγματοποιούν επεμβάσεις χειρουργείων, ανάλογα με την πάθηση, σε συνεννόηση πάντα με την Διεύθυνση Υγειονομικού της 95 ΑΔΤΕ ή του ΤΥΕΘ, έτσι ώστε να αποφεύγετε η μετακίνηση του Στελέχους στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και αντίστοιχα της Π.Α. και Π.Ν., για τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στην οικογένεια του στελέχους από την απομάκρυνση που θα υπάρχει, αλλά και στο ίδιο στέλεχος για την παροχή βοήθειας που μπορεί να χρειαστεί μετά από χειρουργική επέμβαση.
  5. Δημιουργία θερμοκοιτίδας πρόωρων νεογνών – Εντατική Μονάδα νεογνών, λόγω πολλών περιστατικών σε στελέχη που αναγκάστηκαν να μετακινηθούν εκτός Ρόδου και χρειάστηκε το εν λόγω στέλεχος να απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα από την Ρόδο, δημιουργώντας του μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

     Ο κος. Τσαντής Σταύρος, μετά από διεξοδική συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης, με όλα τα παραπάνω θέματα, δήλωσε πως συμφωνεί με τα δίκαια αιτήματα και τις προτάσεις μας και διεμήνυσε ότι, θα στηρίξει τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, που αποτέλεσμά τους θα είναι η επίλυση χρόνιων προβλημάτων, αλλά και της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει  το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

     Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κο. Τσαντή Σταύρο  που δέχτηκε άμεσα την πρόσκληση μας και έτσι μπορέσαμε να θέσουμε τις προτάσεις μας για το καλύτερο των συναδέλφων μας.

  Με εκτίμηση

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο                                              Ο

             Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας

      Νικόλαος Αντωνόπουλος                Ανέστης Κεφαλάς

Pin It on Pinterest

Share This