Ε.Κ.Ρ: “Ο αγώνας μας για τους εργαζόμενους της Thomas Cook έχει αποτέλεσμα”

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ   ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΗΟΜΑΣ COOK ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

 

     Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα σχετικά με την κατάρρευση της ταξιδιωτικής εταιρίας,  THOMAS COOK, το Ε.Κ.Ρ. ενεργοποιήθηκε και σε συντονισμό με την Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και τα σωματεία  Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ξεναγών και Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο Κολοσσός», απαιτήσαμε να παρθούν μέτρα για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρία. 

     Σε συνάντησή μας με  την Περιφερειακή Διευθύντρια και τον Οικονομικό Διευθυντή πήραμε ρητή διαβεβαίωση    ότι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία MIRA MARE και SUNWING θα απασχοληθούν κανονικά μέχρι τη λήξη της τουριστικής σεζόν και θα εξασφαλισθεί η καταβολή των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών τους εισφορών. Εννοείται ότι θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε υπέρ των εργαζομένων σε κάθε αρνητική εξέλιξη.

Με συνέντευξη τύπου ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν σχέση με την THOMAS COOK τα δεδουλευμένα τους,  να μειωθούν γι αυτούς οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος ανεργίας και να παραταθεί η χορήγηση του για ένα ή δύο μήνες. Ζητήσαμε επίσης να διασφαλιστεί η καταβολή τις άδειας, του επιδόματος άδειας και του δώρου Χριστουγέννων. Οι θέσεις μας αυτές παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ρ. και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έγιναν αποδεκτές και ενσωματώθηκαν στην απόφασή του. Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Ρ., και Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων,   Θανάσης Σταμούλης, είχε συναντήσεις στην Αθήνα με την ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας και Τουρισμού όπου μετέφερε τις θέσεις μας. 

     Αποτέλεσμα όλων των προσπαθειών του Ε.Κ.Ρ,  της Γ.Σ.Ε.Ε, της Π.Ο.Ε.Ε.Τ.Ε και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων,  ήταν η απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει τις προϋποθέσεις ανεργίας στα 80 από 100 ένσημα και να χορηγήσει επιπλέον ένα μήνα ανεργίας στους εργαζόμενους που πλήττονται. 

     Εννοείται ότι παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, σε περίπτωση που κάποιοι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι αυτή την κρίση προσπαθήσουν να καταπατήσουν τα δικαιώματα τους.

     Αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων και της κοινωνίας τη θλιβερή Ηγεσία-Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. που τα <<έβαψε μαύρα>>  γιατί τα ξενοδοχεία MIRA MARE και SUNWING δεν απέλυσαν τους εργαζόμενους για να παίξουν τα κομματικά και παραταξιακά τους παιχνίδια στις πλάτες τους. Όσο για τις  ανοίκειες επιθέσεις με ψέματα και λάσπη που εξαπέλυσε το ΠΑΜΕ ενάντια στο Ε.Κ.Ρ. και στα στελέχη του, επιστρέφονται σε αυτούς που κρυμμένοι πίσω από την ταμπέλα  της γραμματείας του Π.Α.Μ.Ε συκοφαντούν και παραπληροφορούν. Οι εργαζόμενοι που είναι και οι τελικοί κριτές όλων μας, τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους έχουν γυρίσει από καιρό την πλάτη.  

Εμείς θα συνεχίσουμε σοβαρά δυναμικά και υπεύθυνα να αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων της περιοχής   που μας εμπιστεύονται και μας εκλέγουν με συντριπτικά ποσοστά. Οι λασπολόγοι και οι συκοφάντες, που για κάποιους από αυτούς έχει ήδη αποφανθεί η δικαιοσύνη και  θρασύδειλα κρύβονται πίσω από ανωνυμία που τους προσφέρει η ταμπέλα της γραμματείας του ΠΑΜΕ, να ξέρουν ότι η υπομονή έχει και τα όρια της και η ανοχή μας δεν πρέπει να ερμηνευτεί  σε καμιά περίπτωση σαν αδυναμία!!!      

 Επειδή τα προβλήματα είναι μπροστά μας, καλούμε για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους της Ρόδου να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου  και στην συγκέντρωση στο Ε.Κ.Ρ στις 10.30.                                        

 

                                                          Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ