Δυο ισχυροί σεισμοί στη Σάμο

Νέος πιο ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:10 στη Σάμο και σε διαφορά μόλις λίγων λεπτών από τη σεισμική δόνηση των 4,7R.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η νέα και ισχυρότερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 13:10, 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου και είχε εστιακό βάθος 12,8 χιλιόμετρα.

Λέκκας για Σάμο: Δεν είναι μετασεισμός ο δεύτερος – Δεν είναι η τυπική ακολουθία

Για τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν στη Σάμο μέσα σε λίγα λεπτά, μεγέθους 4,7 και 5,2 Ρίχτερ αντίστοιχα, μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως εξήγησε είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί, δεν είναι η τυπική ακολουθία που ακολουθείται συνήθως και ο δεύτερος δεν είναι μετασεισμός.

«Επικοινώνησα με τον δήμαρχο, δόθηκαν οδηγίες για τις απαραίτητες διαδικασίες» είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι «δεν έχουμε εικόνα για το αν υπάρχουν επιπτώσεις για ζημιές ή τραυματισμούς».

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα» σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Δήμαρχος Σάμου: Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων

«Με τον κύριο Λέκκα είμαστε σε επικοινωνία, υπάρχει ψυχραιμία» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τραυματισμούς ή ζημιές. «Το νησί όχι απλά είναι γεμάτο, σφύζει από κόσμο. Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Pin It on Pinterest

Share This