Δυο ακόμα νησιά στα Δωδεκάνησα έγιναν covid free !

Σιγά σιγά γίνεται πράξη αυτό που λέμε “covid free” νησιά, αλλά προσοχή να μην το ακούσει η το διαβάσει ο Υπουργός Τουρισμού κος Θεοχάρης και εκνευριστεί… Αναφερόμαστε στα νησιά Ψέριμος και Τέλενδος, στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα όπου την Παρασκευή και Σάββατο κλιμάκιο γιατρών από την Κάλυμνο προχώρησε στη διενέργεια και του 2ου εμβολίου στους κατοίκους… 

Ας δούμε τι αναφέρει η σελίδα Kalymnos-news για την περίπτωση της Ψέριμου … ” Εμβολιάστηκαν και με τη 2η δόση εμβολίου της Pfizer κατά covid-19 οι μόνιμοι κάτοικοι της ακριτικής Ψερίμου. Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, η εμβολιαστική ομάδα από το Νοσοκομείο  Καλύμνου μετέβη στην Ψέριμο.

Την ομάδα αποτελούσαν ο ιατρός Χειρουργός Διονύσης Παρασκευόπουλος, ο Φαρμακοποιός του Νοσοκομείου Λευτέρης Γκιννής, η Νοσηλεύτρια χειρουργείου Βαλαντούλα Βαβλά, η ιατρική επισκέπτρια Πόπη Χατζηδάκη και οι ιατρικοί επισκέπτες Σωτήρης Βαγιανός και Αντώνης Χειλάς Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε στον ξενώνα του ΙΝ Παναγίας,αφού το Περιφερειακό Ιατρείο παραμένει κλειστό Στην Ψέριμο εμβολιάστηκαν συνολικά 17 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού”. 

Και για την Τέλενδο, η ίδια σελίδα Kalymnos-news σημειώνει:  “Εμβολιάστηκαν και με τη 2η δόση εμβολίου της Pfizer κατά covid-19 οι μόνιμοι κάτοικοι του πανέμορφου νησιού. Σάββατο 24 Απριλίου 2021, η εμβολιαστική ομάδα από το Νοσοκομείο  Καλύμνου μετέβη στην Τέλενδο .

Την ομάδα αποτελούσαν ο ιατρός Χειρουργός Διονύσης Παρασκευόπουλος, ο Φαρμακοποιός του Νοσοκομείου Λευτέρης Γκιννής, η Νοσηλεύτρια χειρουργείου Βαλαντούλα Βαβλά, η ιατρική επισκέπτρια Πόπη Χατζηδάκη και οι ιατρικοί επισκέπτες Σωτήρης Βαγιανός και Αντώνης Χειλάς Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε στον ξενώνα του ΙΝ Παναγίας. Συνολικά εμβολιάστηκαν 24 μόνιμοι κάτοικοι.

Να σημειώσουμε ότι  Ψέριμο και στην Τέλενδο ο εμβολιασμός είναι οριζόντιος, ανεξάρτητα ηλικίας, για τους μόνιμους κατοίκους που επιθυμούν”.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ