ΠΡΟΣΟΧΗ ! Δρόμοι ποτάμια στη Ρόδο ! Μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού – Φωτογραφίες

Μεγάλα είναι τα προβλήματα για ακόμα μια φορά στο οδικό δίκτυο του νησιού από την σημερινή κακοκαιρία που  έπληξε την Ρόδο από νωρίς το πρωί. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με μεγάλες ποσότητες νερού σε όλους τους δρόμους.

Η τροχαίο από νωρίς βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή, κλείνοντας τους δρόμους που κρύβουν μεγάλη επικινδυνότητα με την κακοκαιρία. Κυρίως στη Ρόδου Λίνδου, στο Μήδεια και στο ποτάμι της Κρεμαστής. Ωστόσο προβλήματα με μικρές κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στη Ρόδου Καλλιθέας αλλά και στην Ψαροπούλα. Κλειστός είναι ο δρόμος όποτε κρίνεται αναγκαίο  στη Ρόδου Λίνδου, στο Τσαϊρι – Αεροδρομίου, στα παλιά σκουπίδια ενώ η διέλευση οχημάτων γίνεται με δυσκολία σε όλο το οδικό δίκτυο.

Εγκληματική αμέλεια  η κατολίσθηση στην Ηλία Βενέζη. Μεγάλη ποσότητα χώματος έκλεισε το δρόμο στο ένα ρεύμα με αποτέλεσμα το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας να πλημμυρίσει ακόμα  περισσότερο. Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες από το σημείο όπου αυτή τη στιγμή επιχειρούν συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ τα νερά τρέχουν από το βουνό. Αδικαιολόγητη η καταστροφή στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς μια μικρή κατολίσθηση συνέβη στην κακοκαιρία της 25ης Νοεμβρίου και μπήκαν τριγύρω απλά κάποια προστατευτικά κιγκλιδώματα και τίποτε άλλο. Αποτέλεσμα στην επόμενη ισχυρή καταιγίδα να υποχωρήσει μέρος του βουνού.

Απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες και να αποτρέπονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Οι μνήμες από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου είναι νωπή ακόμα. Όλα τα συνεργεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στους δρόμους.

Rodosreport.gr

Pin It on Pinterest