Εξαιρετική η παράσταση “Οι Δραπέτες της Σκακιέρας” από τους μαθητές Δημοτικού του “Ροδίων Παιδεία”

Μια εξαιρετική παράσταση έδωσαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», την Παρασκευή 6 Ιουνίου στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ».

«Οι Δραπέτες της Σκακιέρας» του μοναδικού Ευγένιου Τριβιζά, ζωντάνεψαν σε ένα εικαστικό σκηνικό. Ένα έργο διαχρονικό, ευφυές, γεμάτο χιούμορ, χρώματα και σημαντικούς συμβολισμούς.

Την παράσταση τίμησε με την παρουσία της  και προλόγισε η κ. Κέλλη Ιωαννίδη-Καλέντη εκ μέρους των Εκδόσεων «ΚΑΛΕΝΤΗ» και του συγγραφέα. Η κ. Καλέντη στον μεστό λόγο της αναφέρθηκε  στον Ευγένιο Τριβιζά και στο σημαντικό του έργο. Επίσης, επισήμανε τη δημιουργική συνεργασία του εκδοτικού οίκου με τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Είναι, βέβαια, γνωστό ότι οι Εκδόσεις «ΚΑΛΕΝΤΗ» στηρίζουν και ενισχύουν το έργο της εκπαίδευσης.

Οι  πρωταγωνιστές της Στ’ Δημοτικού εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες τους. Οι μαθητές της χορωδίας και της ορχήστρας  μάγεψαν το κοινό με τις μελωδίες και τα τραγούδια του έργου.

Τη διασκευή και σκηνοθεσία έκανε η  Μυρσίνη Λενούδια, εκπαιδευτικός θεάτρου.

Υπεύθυνες σκηνικής δράσης: Ρένα Κακκούλη και Βάσω Πίνδη, εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Τη διασκευή και διδασκαλία των τραγουδιών επιμελήθηκε ο Γιάννης Χατζής, καθηγητής μουσικής. Οι μελωδίες και τα τραγούδια ήταν από το πρωτότυπο μουσικό έργο του Γιώργου Κουρουπού.

Τα σκηνικά ήταν της Ανδρομάχης Μπατζούκη, αρχιτέκτονα. Τα κουστούμια της Φαίδρας Τζεδάκη και του Ιωάννη Ρουμπέτη, μαθητών. Χορογραφίες, Μαρία Ορφανίδη και Σουζάνα Ιωακειμίδου, δασκάλες χορού.

Pin It on Pinterest