Οι πρωταγωνιστές του δράματος “Χ” μιλάνε στο rodosreport

Το θεατρικό εργαστήρι ΣΑΤΥΡ και ο Κώστας Τρέχας που από το 1998, μας έχουν μάθει σε επιτυχημένες κωμικές παραστάσεις θεάτρου και την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, έρχονται να μας εκπλήξουν με μια πειραματική σκηνή, με το δράμα X για ενήλικες,  της συγγραφέα Γεωργίας Χιόνη. Το rodosreport βρέθηκε στην τελευταία πρόβα των ηθοποιών της παράστασης “X”, Δημήτρη Αρβανίτη και  Αργυρώ Μαρία Μελλίνη.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Τρέχας που ξεκίνησε τις επαγγελματικές παραστάσεις κλόουν στο νησί της Ρόδου και σκηνοθέτησε αρκετές θεατρικές παραστάσεις στα χωριά μας, θέλοντας να δοκιμάσει κάτι νέο για το κοινό της Ρόδου, ανεβάζει με το τμήμα ενηλίκων του εργαστηρίου ΣΑΤΥΡ μια πειραματική σκηνή, αποκλειστικά για ενήλικες.

Ο ίδιος αναφέρειΤο έργο αυτό είναι η συνέχεια της συνεργασίας με την κ. Χιόνη. Ανεβάσαμε το Γκρι Κοστούμι, κάναμε ένα σεμινάριο, θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις μετά το καλοκαίρι. Κάποια στιγμή που λέει πως έχει γράψει ένα καινούριο έργο και το διάβασα. Ήταν ένα φοβερό έργο, εντελώς πειραματικό και είχε τίτλο “Χ”. Τι σημαίνει όμως “Χ”, όπως για το γράμμα υπάρχουν δυο γραμμές που συναντιούνται σε ένα σημείο και συνεχίζουν, έτσι και στο έργο δυο άτομα κάποια στιγμή τυχαίνει να συναντηθούν. Αυτή η συνάντηση είναι και η πλοκή του έργου. Αυτό επιχειρούμε μέσω του θεάτρου να εξερευνήσουμε. Με τους δυο ηθοποιούς που συμμετέχουν έχουμε μια καλή και μακρά συνεργασία. Έχουν διδαχθεί έναν κώδικα επικοινωνίας που θα βγει πάνω στη σκηνή. Το έργο αυτό σίγουρα θα μας προβληματίσει.”

Η Αργυρώ Μελλίνη, η πρωταγωνίστρια του έργου  μη αποκαλύπτωντας πολλά για την υπόθεση μας λέει Πρόκειται για μια ανήθικη συνάντηση, που σταδιακά εξελίσσεται σε κάτι άλλο. Όλα σε μια στιγμή μπορούν να αλλάξουν, έστω και για λίγο, αλλά μπορούν. Ειδικά στις διαπροσωπικές σχέσεις. Στο συγκεκριμένο έργο, υποδύομαι μια γυναίκα ελευθέρων ηθών, αυτό όμως κατά τη διάρκεια της παράστασης αλλάζει. Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι με τον κ. Τρέχα, ήταν επιθυμία μου να συμμετέχω και είναι η δεύτερη συμμετοχή μου σε πειραματική σκηνή. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτή την παράσταση, καθώς είναι κάτι διαφορετικό και θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον. 

Ο Δημήτρης Αρβανίτης, πρωταγωνιστής του δράματος Χ μαςαναφέρει “ Το θεατρικό εργαστήρι του Κώστα Τρέχα για ακόμα μια φορά καινοτομεί. Δημιουργεί μια πειραματική σκηνή που δεν υπάρχει  στο νησί μας και είναι σημαντικό γιατί μπορεί να εκπαιδεύσει και να διαπαιδαγωγήσει τους θεατές. Μέσα από αυτές τις παραστάσεις, υπάρχει μια κάθαρση , ένας προβληματισμός και αυτό πάει να καλύψει ο Κώστας Τρέχαςς αυτή την παράσταση. Ο ήρωας που υποδύομαι έχει περάσει πολλά στη ζωή του και μέσα από αυτές τις καταστάσεις έχει βρει τη λύτρωση του. Η λύτρωση δεν είναι μόνο δική του , αλλά για όλους τους ήρωες της παράστασης και τους θεατές”.

Η παράσταση του δράματος “Χ” για ενήλικες ανεβαίνει στην αίθουσα θεάτρου του 7ου Γυμνάσιου Ρόδου τη Δευτέρα  23 και  την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 10.00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη προσφορά του κοινού και όλα τα έσοδα θα δοθούν σε ένα δεκατετράχρονο μικρό συμπολίτη μας, που πάσχει από λευχαιμία.  Tην μουσική υπογράφει επιμέλεια η Ελίνα Μάλιακκα, την φωτογραφική επιμέλεια ο Giannis Vagi (Γιάννης Βαγιανάκης).

 

Pin It on Pinterest