Στέφανος Δράκος: «Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο!»

«Alors, c’est la guerre», είπε η Ελλάδα τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, στους Ιταλούς που επιχειρούσαν την ελεύθερη διέλευσή τους από τη χώρα μας. Δύο ώρες μετά ξέσπασε πόλεμος, με τους Έλληνες να βροντοφωνάζουν «ΟΧΙ». «ΟΧΙ» στην υποδούλωση, «ΝΑΙ» στη θυσία.
Σήμερα, 75 χρόνια μετά, η Ελλάδα γιορτάζει και τιμά το έπος του ’40. Αποδίδει φόρο τιμής σε όλους εκείνους του επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, που δε δίστασαν μπροστά στον αγώνα, που ύψωσαν το ανάστημά τους και αγωνίστηκαν μέχρι θανάτου.
Σήμερα, που η Ελλάδα αγωνίζεται για να κρατηθεί όρθια, να ξεπεράσει την οικονομική ασφυξία που την οδηγεί σε κοινωνική εξαθλίωση, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές του ’40, αναγνωρίζει και αναγεννά την ιστορία της, αναβιώνει τον ηρωισμό της. Έναν ηρωισμό που όλοι οι Έλληνες έχουμε μέσα μας. Είναι αυτός, που μας κάνει να αγωνιζόμαστε καθημερινά έναντι μίας αντίξοης καθημερινότητας, στεκόμενοι όρθιοι.
Το τελεσίγραφο που επιδόθηκε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού, δεν έγινε αποδεκτό. Η Ελλάδα, οι Έλληνες, αγωνιστές και ήρωες, προτίμησαν τη θυσία. Ελλάς, ηρώων χώρα.

Στέφανος Δράκος
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Pin It on Pinterest

Share This