Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος: «Την 25η Μαρτίου, γιορτάζουμε χαρούμενοι και εθνικά υπερήφανοι, την άνοιξη της λευτεριάς μας».

Ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, βρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου. Παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στην Λάρδο και αμέσως μετά προχώρησε στην κάτωθι δήλωση:

«Σήμερα, η Ελλάδα από άκρη σε άκρη, γιορτάζει τη μεγάλη επέτειο της 25ης Μαρτίου, μια λαμπρή μέρα της πατρίδας μας και της θρησκείας μας.

Σήμερα, η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης και οι Έλληνες γιορτάζουμε την ημέρα της έναρξης του μεγάλου, ηρωικού, τίμιου και αιματηρού αγώνα των γενναίων προγόνων μας.

Την ήμερα αυτή, συντελέστηκε το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρωπότητας,
με τρόπο υπερφυσικό, όταν ο θεόσταλτος αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάστηκε στην Παρθένο Μαρία και της ανήγγειλε ότι θα γεννήσει τον Ιησού Χριστό. Το Σωτήρα του ανθρώπινου γένους, που με την εκούσια θυσία του επάνω στο Σταυρό, έσωσε τον κόσμο από τον αιώνιο θάνατο και την καταστροφή.

Την 25η Μαρτίου, γιορτάζουμε χαρούμενοι και εθνικά υπερήφανοι με υψωμένα τα λάβαρα της νίκης, την άνοιξη της λευτεριάς μας. Η μέρα αυτή θα στέκει πάντα φωτεινό ορόσημο, για να μας εμπνέει το ιδανικό της ελευθερίας και να μας θυμίζει τη διπλή μας λύτρωση από τα δεσμά της σκλαβιάς και της αμαρτίας.

Οι Δωδεκανήσιες και οι Δωδεκανήσιοι απανταχού της γης, στέλνουμε μήνυμα σε όσους υπονομεύουν την Ελληνικότητα των νησιών μας, πως τα Δωδεκάνησα είναι Ελληνικά.

Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες & Έλληνες!»

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ. & Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου