Ο ροδίτης Χρήστος Δουλκερίδης στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την υπερψήφισή του

Ο Χρ. Δουλκερίδης στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την υπερψήφισή του

Ο ροδίτης πρώην Υπουργός Τουρισμού του Βελγίου και εκπρόσωπος του Βελγικού Πράσινου Κόμματος Χρήστος Δουλκερίδης στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την υπερψήφισή του.

Στην Ελλάδα βρέθηκε και με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Δουλκερίδης, πρώην υπουργός, βουλευτής των Πράσινων του Βελγίου και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Ο Χρήστος Δουλκερίδης υπήρξε πρόεδρος του γαλλόφωνου κοινοβουλίου των Βρυξελών και διετέλεσε υπουργός Οικισμού και Τουρισμού στο ομόσπονδο κρατίδιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο. Είναι  ροδιακής καταγωγής από την Θολό, μετανάστης δεύτερης γενιάς στο Βέλγιο, εκλέγεται βουλευτής από το 1991, ενώ συμμετείχε σε κυβερνήσεις συνεργασίας ως υπουργός από το 2009.

Από την Θεσσαλονίκη προέβη στην εξής δήλωση:

«Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πρασίνων έχει πανευρωπαϊκή σημασία, γιατί μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα μιας διαφορετικής πολιτικής, η οποία θα απομακρύνεται από την αυστηρή λιτότητα. Ακόμη και στο Βέλγιο υπάρχει ο αντίκτυπος της κρίσης και διατυπώνονται σοβαροί προβληματισμοί που αναζητούν μια διαφορετική Ευρωπαϊκή πορεία.

Η συμμετοχή οικολόγων υποψηφίων στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να δώσει μια ευρύτερη διάσταση, συμβάλλοντας με τις οικολογικές ιδέες ένα Πράσινο New Deal. Την προοπτική εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ τη θεωρώ ως ευκαιρία και όχι ως κίνδυνο για την Ευρώπη, καθώς μπορεί να δώσει μια διαφορετική προοπτική στο ευρωπαϊκό εγχείρημα. Απέναντι στην κυριαρχία των αγορών, οι Πράσινοι θέλουν μια Ευρώπη των πολιτών, με ισχυρές δημοκρατικές δεσμεύσεις και σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει μια αλλαγή από την Ελλάδα, που θα έχει και μια οικολογική διάσταση.


Ζητώ από τους Συμπατριώτες μου Δωδεκανήσιους την στήριξη του Ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχει εκ μέρους μας ο Αλέξανδρος Λουϊζίδης, με τον οποίο μας συνδέει μακρά φιλία αλλά και αγώνες για το κοινό όραμα μία άλλης κοινωνίας, μίας άλλης Ευρώπης».