Αφάντου : “Δουλειές με φούντες” για 74χρονο με φυτεία κάνναβης

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 74χρονος ημεδαπός καλλιεργητής δενδρυλλίων κάνναβης στη Ρόδο

Ο δράστης είχε δημιουργήσει φυτεία αποτελούμενη από -35- δένδρα κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με μια ζυγαριά ακριβείας και καλλιεργητικό εξοπλισμό

Συνελήφθη χθες (30.6.2014) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 74χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διεύρυνσης υπόθεσης καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου περιφραγμένος χώρος στον οποίο ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε επιμελώς -35- δενδρύλλια κάνναβης τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης-ανθοφορίας, ύψους από 0,65 έως 1,4 μέτρα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε για την υπόθεση συνελήφθη ο δράστης χθες το απόγευμα εντός της φυτείας, τη στιγμή που προέβαινε σε καλλιεργητικές εργασίες (σκάψιμο – πότισμα δενδρυλλίων κάνναβης).

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με μια βενζινοκίνητη αντλία νερού, λάστιχα ποτίσματος, καλλιεργητικά εργαλεία και ποσότητα λιπάσματος.

Επιπλέον, σε δυο κατοικίες του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, σπόροι και πέντε αποξηραμένα κλαδιά φυτών κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Pin It on Pinterest