Δώρο Πάσχα: Το πήραν λίγοι- Σκέψεις του Υπ. Εργασίας για παράταση στην πληρωμή του

Μπορεί χθες, 30 Ιουνίου, να ήταν η τελική προθεσμία καταβολής του Δώρου Πάσχα 2020 για όσους εργαζόμενους δεν το έλαβαν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, ωστόσο έρχεται νέα ανατροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας ενδέχεται να δώσει λίγες μέρες ακόμη παράταση ώστε να συμμορφωθούν όσοι εργοδότες δεν προχώρησαν στην καταβολή του Δώρου Πάσχα.

Ειδικότερα, αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι από τους περίπου 1 εκατ. εργαζόμενους που θα έπρεπε να το λάβουν χθες, οι εργοδότες που πλήρωσαν ήταν ελάχιστοι με αποτέλεσμα το υπουργείο Εργασίας να προχωρά άμεσα σε μικρή -και «λίγων ημερών»- παράταση ώστε να δοθεί μια ακόμη και καταληκτική ευκαιρία πληρωμής του Δώρου Πάσχα.

Πεποίθηση του υπουργείου όπως γράφει το ieidiseis.gr είναι οι εργοδότες σε αυτή την φάση να το καταθέσουν στους λογαριασμούς των εργαζομένων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση όσοι δεν το λάβουν θα πρέπει να προχωρήσουν σε καταγγελία.

Ποινικό αδίκημα η μη καταβολή του

Σε κάθε περίπτωση όσοι εργοδότες δεν καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα θα βρεθούν προ των ευθυνών τους. Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του δώρου – και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας – οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν θα λάβουν το Δώρο μπορούν να κάνουν αγωγή αλλά και να προσφύγουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και να κινηθεί η ποινική δίωξη.

aftodioikisi.gr