ΔΟΠΑΡ – Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Μουσική παράσταση τωνΓρηγόρη και Άννας Μπιθικώτση

Ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ, με την στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, παρουσιάζουν μια μεγάλη μουσική παράσταση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή και συνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00, στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου Μελίνα Μερκούρη. Η μουσική παράσταση αποτελεί ένα αφιέρωμα που επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν τα δύο παιδιά του, ο καλλιτέχνης Γρηγόρης Μπιθικώτσης και η λογοτέχνης Άννα Μπιθικώτση.

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Ο Γρηγόρης (ο νεότερος) αποδίδει τις μεγάλες επιτυχίες του “Σερ Μπίθι” πλαισιωμένος από τη Λαϊκή Ορχήστρα “Μπιθικώτση” και με τη συντροφιά διακεκριμένων ερμηνευτών, ενώ ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβάλλονται οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας που ταξιδεύουν το κοινό στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι παρακολουθούμε την πορεία του Γρηγόρη Μπιθικώτση από τη γέννησή του ως το στερνό του ταξίδι στην αθανασία, από τα πρώτα δύσκολα χρόνια μέχρι τις συναντήσεις του ορόσημο με τους Μάρκο Βαμβακάρη, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και τη διαδρομή της καταξίωσής του στους δρόμους της Τέχνης, δίπλα στους ανυπέρβλητους συνθέτες, ποιητές, στιχουργούς και συνεργάτες του.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προβάλλεται στη σκηνή σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο των Γρηγόρη και Άννας Μπιθικώτση.

Τραγούδι: Γρηγόρης Γρ. Μπιθικώτσης

Σενάριο – θεατρική αφήγηση – τραγούδι: Άννα Μπιθικώτση

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Σωτήρης Δογάνης, Σταυρούλα Εσαμπαλίδη

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Στρατηγός

Σκηνοθεσία: Κώστας Νικολόπουλος

Επιμέλεια video: StudioPixel

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα και Γρηγόρης Γρ. Μπιθικώτσης

Λαϊκή Ορχήστρα “ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ” Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Αλέξανδρος Πάντζος (μπάσο), Δημήτρης Γαλίτης (κιθάρα), Γιώργος Τσουπάκης (ντραμς).

Παραγωγή: IN PRODUCTIONS

Pin It on Pinterest