Δημοσκόπηση για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με προβάδισμα 14,1 ποσοστιαίων μονάδων του Γιάννη Μαχαιρίδη

Μεγάλο προβάδισμα 14,1 ποσοστιαίων μονάδων του νυν περιφερειάρχη….
Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη καταγράφει δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Ποντικιού» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 30,9% στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, με δεύτερο τον Γιώργο Χατζημάρκο, «εκλεκτό» της ΝΔ που καταγράφει ποσοστό 16,8%. Τρίτος έρχεται ο Μπενέτος Σπύρου με 11,8% υποστηριζόμενος από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τέταρτη η Λίλα Καφαντάρη του ΚΚΕ με 11,4% και πέμπτος ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Σάββας Σπυρίδης με 3,8%.

Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στο 17,8%, η αποχή καταγράφεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα μόλις στο 3,6% . Λευκό φαίνεται να προτιμά το 3,9 των ερωτηθέντων.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η ΝΔ προηγείται με 19,2%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,4% και τρίτο έρχεται Το Ποτάμι με 7,5%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,2 %, πεμπτη η Ελιά με 5,8%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 4,1% , οι ΑΝΕΛ με 4% και τελευταία η ΔΗΜΑΡ με 2%.

Οι πολίτες που δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει καταγράφονται στο 22,3%, η αποχή βρίσκεται στο 6,5% ενώ το λευκό – άκυρο συγκεντρώνει 1,4%

Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς αθροιστικά αυτοί που ενδιαφέρονται πολύ – αρκετά ανέρχονται στο 53,6% σε αντίθεση με αυτούς που δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται λίγο έως καθόλου σε ποσοστό 46,2%.

Βαθμός ενδιαφέροντος για τις περιφερειακές εκλογές ανάμεσα στους ψηφοφόρους των κομμάτων.

Με τοπικό κριτήριο δηλώνουν πως θα ψηφίσουν οι πολίτες (51,5%) αν και η γενικότερη πολιτική κατάσταση στη χώρα φαίνεται ότι επηρεάζει μεγάλη μερίδα κόσμου (44,8%).

Κριτήριο ψήφου ανάμεσα στους ψηφοφόρους των κομμάτων.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με το πώς κρίνουν το έργο του σημερινού περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, καθώς θετικά και μάλλον θετικά κρίνει το 46,2 των ψηφοφόρων, ενώ αρνητικά και μάλλον αρνητικά κρίνει το 45,1%.

Άποψη για το έργο του περιφερειάρχη ανάμεσα στους ψηφοφόρους των κομμάτων.

Πρώτος σε θετικές και μάλλον θετικές απόψεις βρίσκεται ο Γιάννης Μαχαιρίδης, ενώ ποικίλουν οι απόψεις για τους άλλους υποψηφίους με μεγάλο μέρος των πολιτών να μην εκφράζει γνώμη.

Άποψη για τους υποψήφιους περιφερειάρχες ανάμεσα στους ψηφοφόρους των κομμάτων.

Την εμπειρία και την γνώση των προβλημάτων ιεραρχούν ψηλά οι πολίτες δίνοντας μικρότερη σημασία στην κομματική ταυτότητα.

Άποψη για το πλέον καθοριστικό κριτήριο της ψήφου ανάμεσα στους ψηφοφόρους των κομμάτων.

Ως γνώστης των προβλημάτων της περιφέρειας εμφανίζεται πρώτος με μεγάλη διαφορά ο Γιάννης Μαχαιρίδης.

Άποψη για τον καλύτερο γνώστη των προβλημάτων ανάμεσα στους ψηφοφόρους των κομμάτων.

Η προσέλευση αναμένεται μαζική στις αυτοδιοικητικές κάλπες καθώς όπως καταγράφει η μέτρηση η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών απαντούν με σιγουριά ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το ίδιο ενδιαφέρον εκδηλώνουν για τις τοπικές εκλογές οι πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες αισθάνονται σίγουροι για την επιλογή τους καθώς το σχετικό ποσοστό ανέρχεται αθροιστικά στο 63,7% σε αντίθεση με αυτούς που δηλώνουν λίγο ή καθόλου σίγουροι για την επιλογή τους 16,5%.

Βαθμός σιγουριάς επιλογής υποψηφίου ανάμεσα στους ψηφοφόρους των κομμάτων.

Σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο, ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης (ΠΑΣΟΚ) επικρατεί και στα δύο πιθανότερα σενάρια, στο πρώτο με διαφορά 11,7% από τον Γιώργο Χατζημάρκο της ΝΔ και στο δεύτερο με 20,4% από τον Μπενέτο Σπύρου που υποστηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.


topontiki.gr

Pin It on Pinterest