Φωτογραφίες-γροθιά για την πλούσια Δύση: Ζώντας με ένα δολάριο την ημέρα

Αυτοί οι δέκα άνθρωποι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται ποτέ στη ζωή τους να γνωριστούν. Κι όμως, ένα πράγμα τους ενώνει αξεδιάλυτα: ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας.

Οπως σημειώνει και ο Guardian είναι άνθρωποι που ζουν με μόλις ένα δολάριο την ημέρα, πολλοί εξ αυτών ακόμα και με λιγότερο από ένα ευρώ. Περισσότερο από ένα δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας.
Με αφορμή αυτή την κοινωνική… μαύρη τρύπα ο φωτογράφος Τόμας Ναζάριο έγραψε ένα βιβλίο γι’ αυτούς τους ανθρώπους, το οποίο συνοδεύεται και με φωτογραφίες του βραβευμένου φωτογράφου με Πούλιτζερ, Ρενέ Μπάιερ.
Το βιβλίο φέρει τον τίτλο: Ζώντας με ένα δολάριο την ημέρα

Ο 9χρονος Alvaro Kalancha Quispe, ζει με τους γονείς του σε ένα απομακρυσμένο βουνό στη Βολιβία. Το σπίτι του δεν έχει ηλεκτρικό, κρεβάτια και θέρμανση.

Η 8χρονη Φατί από την Γκάνα ζει και εργάζεται μέσα σε σκουπιδότοπο. Τα κλάματα στο πρόσωπά της είναι ευδιάκριτα.

Η 13χρονη Hunupa Begum, 13, εδώ και 10 χρόνια είναι τυφλή. Ζει στο Νέο Δελχί. Τα χρήματα που βγάζει από τη ζητιανιά είναι τα μοναδικά που μπαίνουν στο σπίτι της.

Ο 28χρονος Hora Florin, μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο στη Ρουμανία και τώρα ζει σε ένα υπόγειο στη Βουδαπέστη.

Η 27χρονη Λαμπόν, δουλεύει σε έναν οίκο ανοχής στο Μπαγκλαντές, μαζί με την αδερφή της.

Ο 6χρονος Vishal Singh στο Νέο Δελχί. Είναι από τους λίγους τυχερούς, καθώς πηγαίνει σχολείο.

Η 40χρονη Subadra Devi, 40, δουλεύει σε ένα κατασκευαστικό έργο στην Dharamsala της Ινδίας.

Η 4χρονη Ana-Maria Tudor ζει στη Ρουμανία, ο μπαμπάς της είναι βαριά άρρωστος. Πρόσφατα τους έκαναν έξωση και ζουν σε ένα σπίτι χωρίς νερό και κρεβάτι.

Αυτά τα κορίτσια ζουν στην Γκάνα και πηγαίνουν από πόλη σε πόλη για να βρουν δουλειά. Ζουν όλες μαζί και έτσι μοιράζονται το λιγοστό φαγητό της ημέρας.

Ο 6χρονος Ninankor Gmafu είναι ένα τυπικό παιδί της Γκάνας. Εργάζεται για ζήσει η οικογένειά του. Εχει όνειρο να πάει σχολείο, αλλά αυτό φαίνεται δύσκολο.


Πηγή: iefimerida.gr

Pin It on Pinterest