Το Πάρκο Ροδινιού σήμερα ξανά ζωντάνεψε με ιδιωτική πρωτοβουλία ! Φώτο & Βίντεο

Σήμερα  στη Ρόδο ξημέρωσε μια όμορφη Κυριακή, με νέους ανθρώπους να κάνουν μια αξιέπαινη προσπάθεια ώστε το πάρκο του  Ροδινιού, ένα κόσμημα πρασίνου μέσα στην πόλη, να ζωντανέψει και πάλι και να έχει την όψη που του αρμόζει.

Ένα από τα αρχαιότερα πάρκα του κόσμου, μοναδικής φυσικής ομορφιάς με μεγάλη ιστορία, κατάντησε να είναι ερημωμένο και απόλυτα παραμελημένο. Εκεί έρχονται οι “dirty dishes”, μια ομάδα δώδεκα ατόμων με την συνδρομή πολλών φίλων να διοργανώσουν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Πάρκο , δίνοντας μας ένα παράδειγμα για το πως θα έπρεπε να είναι κάθε Κυριακή στο Ροδίνι.

Με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και των συνεργείων του Δήμου, εδώ και ημέρες ξεκίνησε από τους dirty dishes ο καθαρισμός του πάρκου και η διαμόρφωση του χώρου για τη σημερινή εκδήλωση. Η λίμνη, οι γέφυρες, τα δέντρα διακοσμήθηκαν με χειροποίητες χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά που έδωσαν μια όμορφη όψη στο πάρκο. Τα παιδιά μοίρασαν χάρτες στον κόσμο ενώ οι τετράποδοι καλοί μας φίλοι απόλαυσαν μια ιδιαίτερη Κυριακή στο Ροδίνι.

Οι πολίτες της Ρόδου με μια άξια συγχαρητηρίων ιδιωτική πρωτοβουλία άνοιξαν το δρόμο και έδωσαν το έναυσμα για να ομορφύνουν οι Κυριακές στην πόλη αλλά και για να αξιοποιηθεί δίχως πολλά έξοδα αλλά με απλά καθημερινά πράγματα το περίφημο πάρκο του Ροδινιού. Οι dirty dishes καθάρισαν και ομόρφυναν το πάρκο και μας προσκάλεσαν όλους να είμαστε εκεί τις Κυριακές… Σε ένα πάρκο που άτομα κάθε ηλικίας θα κάνουν αμέριμνα τον περίπατο τους, θα ακούγονται παιδικές φωνούλες, θα τρέχουν τα γλυκύτατα ζωάκια με τη ζωηράδα τους και δε θα είναι επικίνδυνο , γεμάτο σκουπίδια και δυσωδία… Ας προσπαθήσουμε όλοι !

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη σημερινή υπαίθρια εκδήλωση καθώς και ένα βίντεο με λίγα λόγια για τους “dirty dishes” και την προσπάθεια αυτή.


Pin It on Pinterest