Διπλασιασμός των Ρώσων τουριστών για το 2016

Τα 1,5 εκατ. αναμένεται να ξεπεράσουν οι Ρώσοι τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το 2016 σύμφωνα με τις προβλέψεις των μεγάλων tour operators, οι οποίοι προσφέρουν νέα πακέτα προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Ρώσων. «Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία και η ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ των δύο χώρων έχουν αντιστρέψει το κλίμα.
Οι Ρώσοι ψάχνουν να βρουν εναλλακτικούς προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές τους και η Ελλάδα θα ωφεληθεί σίγουρα. H πλειονότητα στηρίζει το «εμπάργκο» προς την Τουρκία», σημειώνουν στο enikonomia τουριστικές πηγές. Μάλιστα, οι τουριστικοί πράκτορες αναζητούν και νέους ελληνικούς προορισμούς, προς τους οποίους θα ήθελαν να ταξιδέψουν οι Ρώσοι επισκέπτες.
«Η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, ο Αραξος, η Χαλκιδική και η Ζάκυνθος αποτελούν τους τα πιο δημοφιλή μέρη αναψυχής των Ρώσων, αλλά εμείς αναζητούμε και νέες περιοχές για να δημιουργήσουμε νέα πακέτα. Αυτό που θέλουν οι Ρώσοι είναι πολυτελή ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων καθώς και αεροπορική διασύνδεση με τη χώρα τους», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. «Αυτήν την περίοδο γίνονται οι πρώτες συζητήσεις και τον Φεβρουάριο αναμένεται να κλείσει το πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών. Προβλέπεται αύξηση του αριθμού των πτήσεων από τη Ρωσία για την ερχόμενη τουριστική περίοδο», συμπληρώνουν.

Να σημειωθεί ότι για το 2015 η κίνηση από την Ρωσία παρουσιάζει μείωση που φτάνει έως και το 40% συγκριτικά με το 2014, οπότε την Ελλάδα είχαν επισκεφθεί 1,2 εκατ. τουρίστες από τη Ρωσία.

Εμπόδιο οι θεωρήσεις

Την ίδια στιγμή, «αγκάθι» για την αύξηση της εισερχόμενης κίνησης των Ρώσων επισκεπτών είναι η έκδοση visa, για την οποία απαιτούνται πλέον βιομετρικά στοιχεία, γεγονός που δυσχεραίνει την διαδικασία. «Η έκδοση των θεωρήσεων απαιτεί, από τον Σεπτέμβριο, φυσική παρουσία του προσώπου και δαχτυλικά αποτυπώματα. Πρόκειται για μία διαδικασία χρονοβόρα. Σκεφθείτε ότι με τον υπάρχον προσωπικό εκδίδαμε 7.000 θεωρήσεις την ημέρα και τώρα εκδίδονται μόλις 650 την ημέρα. Εχουμε ανάγκη από νέο εντεταλμένο προσωπικό για να γίνουν πιο γρήγορες οι διαδικασίες», σημειώνουν πηγές. «Αυτό ανακόπτει τη ροή των τουριστών με προορισμό την Ελλάδα, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Μπορούν για παράδειγμα να ταξιδέψουν στην Κύπρο ή το Μαυροβούνιο όπου δεν απαιτείται κάποια θεώρηση», συμπληρώνουν.

Από την πλευρά τους, οι ελληνικές αρχές προτίθενται να δημιουργήσουν άλλα πέντε visa centers στη Ρωσία προκειμένου να επιταχύνουν τις διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες.

Πηγή : enikonomia

Pin It on Pinterest

Share This