«Δίοδος»: Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση γενικού πληθυσμού

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», στο πλαίσιο των δράσεων διαδικτυακών συζητήσεων με θέματα που αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις και στην προσωπική ενδυνάμωση πραγματοποιεί την Τετάρτη 14 Απριλίου και ώρα 18.00-19.30 συνάντηση στην οποία θα αξιοποιηθεί το βιβλίο «Να βλέπεις στον έρωτα» του Χόρχε Μπουκαϊ.

Η δράση απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα το έργο της «Διόδου» μέσα από βιβλία που αντανακλούν τη φιλοσοφία του Κέντρου Πρόληψης και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός ζωντανού «χώρου» επικοινωνίας ως ¨αντίδοτο¨ στις συνθήκες απομόνωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο e-mail της Διόδου [email protected] μέχρι την Τρίτη 13 Απριλίου, όπου θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος και ο τίτλος της δράσης. Θα σταλεί απάντηση με την απαραίτητη διεύθυνση, καθώς η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Στη συνάντηση η δυνατότητα συμμετοχής είναι 25 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι ξεπεράσουν αυτό τον αριθμό, θα ενημερωθούν για τυχόν επανάληψη της δράσης.

Όλες οι δράσεις της «Διόδου» πραγματοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

«Να βλέπεις στον έρωτα»

Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες, και αγάπη, να ερωτεύεσαι τις διαφορές.”

“Ο τίτλος του βιβλίου μάς παροτρύνει να μάθουμε ότι, στην πραγματικότητα, στον έρωτα δεν πρέπει να κλείνω τα μάτια για να μη βλέπω πώς ακριβώς είσαι, αλλά το ακριβώς αντίθετο: να σε κοιτάξω, να σε δω, να μάθω ποιος είσαι και να σου ζητήσω ν’ ανοίξεις κι εσύ τα μάτια για να με δεις και να ξέρεις ποιος είμαι· να δεις τον πραγματικό άνθρωπο που έχω μέσα μου και να μου επιτρέψεις να δω τον πραγματικό άνθρωπο που έχεις μέσα σου. Ο τίτλος προέκυψε από μια εικόνα της περίφημης και σοφής Μαργκερίτ Γιουρσενάρ
.