Δίοδος – Διαδικτυακή Βιβλιοπαρουσίαση

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», οργανώνει δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου Ανθρώπου με στόχο την προσωπική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών πρόκειται να υλοποιηθούν διαδικτυακές παρουσιάσεις και συζητήσεις με ερέθισμα κάθε φορά από συγκεκριμένα βιβλία και με θέματα που αφορούν στην οικογενειακή ζωή και στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Η δράση απευθύνεται κυρίως σε γονείς και εκπαιδευτικούς και αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ζωντανού «χώρου» ανταλλαγής πληροφόρησης και προβληματισμών και εμπειριών .

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 και ώρα 18.00-19.30 και το βιβλίο που θα αξιοποιηθεί είναι το «Πλάθοντας Ανθρώπους» της Βιρτζίνια Σατίρ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο e-mail της Διόδου [email protected] μέχρι την Δευτέρα 1 Μαρτίου, όπου θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος και ο τίτλος της δράσης. Θα σταλεί απάντηση με την απαραίτητη διεύθυνση, καθώς η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Στη συνάντηση η δυνατότητα συμμετοχής είναι 25 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι ξεπεράσουν αυτό τον αριθμό, θα ενημερωθούν για τυχόν επανάληψη της δράσης.

Όλες οι δράσεις της «Διόδου» πραγματοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

«Πλάθοντας ανθρώπους»

Πιστή στην πεποίθηση της ότι τα συγκροτημένα άτομα προέρχονται από αρμονικές και συγκροτημένες οικογένειες, η κορυφαία στο χώρο της οικογενειακής ψυχοθεραπείας Αμερικανίδα Βιρτζίνια Σατίρ  εξηγεί στο βιβλίο αυτό την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στην οικογενειακή ζωή και στο χαρακτήρα που διαμορφώνει μεγαλώνοντας κάθε παιδί.

Η συγγραφέας, με σαφή και κατανοητό τρόπο, εξετάζει βασικά θέματα της διάπλασης του ατόμου, των διαπροσωπικών σχέσεων και του κύκλου της ζωής (Αυτοεκτίμηση, Μορφές Επικοινωνίας, Οργάνωση της οικογένειας, Οικογένεια και Κοινωνία κ.α.), ενώ σκιαγραφεί τα βασικά χαρακτηριστικά της οικογένειας του μέλλοντος.

  Βιρτζίνια Σατίρ