Δύναμη ψυχής – Η πιλότος που γεννήθηκε χωρίς χέρια [φωτό]

Η Jessica Cox μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, χρησιμοποιώντας τα πόδια της. Να ανοίξει ένα αναψυκτικό, να φάει σούσι, να απλώσει μάσκαρα στα βλέφαρά της, να οδηγήσει αυτοκίνητο. Ακόμα και να πιλοτάρει! Ναι, μάλλον μπορεί να κάνει τα πάντα.

«Ανακάλυψα τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα των ποδιών μου που έγιναν τα χέρια μου», εξηγεί στο news.com.au. «Σηκώνω το ακουστικό και το βάζω στον ώμο μου, χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι λίγο δύσκολο, μερικές φορές, όταν περπατάω. Πάντα στέκομαι στο ένα μου πόδι και κάνω πράγματα με το δεξί».

Η 32χρονη, από την περιοχή Tucson, της Arizona των ΗΠΑ γεννήθηκε χωρίς χέρια – Υπολογίζεται ότι περί τα 2000 μωρά γεννιούνται με τέτοιου είδους αναπηρία, αναφέρει ρεπορτάζ των New York Post. Η νεαρή εμπνέει εκατοντάδες ανθρώπους τους οποίους συναντά σε κάθε γωνιά της γης- η ιστορία της φυσικά αποτελεί λαμπρό παράδειγμα θέλησης και ψυχικής δύναμης. Η Jessica Cox, εκτός του ότι διαθέτει μαύρη ζώνη σε πολεμικές τέχνες, έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες ως ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της αεροπορίας χωρίς χέρια που μπορεί να πιλοτάρει αεροπλάνο.

«Όταν ήμουν μικρή, ήθελα να μπορώ να πετάξω σαν πουλί πάνω από την παιδική χαρά. Ήθελα να σκαρφαλώσω και να κάνω τσουλήθρα όπως τα άλλα παιδιά αλλά οι δικοί μου φοβόντουσαν ότι θα έπεφτα από τη σκάλα γιατί δεν είχα χέρια. Αλλά ήξερα ότι θα έβρισκα τη λύση μια μέρα και πράγματι τη βρήκα», εξηγεί.

asd01asd02asd03asd04nlgsnlgs2nlgs3nlgs4

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest