Ο Δήμος Ευρώτα στο πλευρό των αδέσποτων – Παράδειγμα προς μίμηση

Την τοποθέτηση ειδικών συστημάτων για να μπορούν τα αδέσποτα ζώα στην πόλη της Σκάλας, το Βλαχιώτη και στα υπόλοιπα διαμερίσματα του δήμου, να πίνουν νερό και να έχουν φαγητό, ξεκίνησε σήμερα ο δήμος Ευρώτα.

Οι υπηρεσίες του δήμου, σε συνεργασία με την Φιλοζωική Εταιρεία, έχουν προβεί στην απογραφή των αδέσποτων ζώων και στη δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας για το κάθε ζώο. Επίσης έγιναν εκτεταμένες στειρώσεις, εμβολιασμοί και φαρμακευτική αγωγή στα ζώα για την αποφυγή ασθενειών και νοσημάτων.

Επιπλέον, ο δήμος Ευρώτα στοχεύοντας σε μία μόνιμη λύση έχει υποβάλει αίτημα στη δασική υπηρεσία, ζητώντας τον αποχαρακτηρισμό, ως δασικής έκτασης μιας συγκεκριμένης περιοχής, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει εκεί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον νόμο για τα αδέσποτα ζώα.

Εν τω μεταξύ ο δήμος Ευρώτα εφαρμόζει σχέδιο για την εξασφάλιση των βασικών αναγκών των ζώων, με την τοποθέτηση ειδικών συστημάτων στους οικισμούς, για να βρίσκουν τροφή και νερό τα αδέσποτα ζώα και σ’ αυτό το σχέδιο ο δήμος ζητά και την στήριξη των πολιτών.

sparti2 sparti

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Share This