Δημοπρατήθηκε η κατασκευή του κτιρίου επιβατών στο λιμάνι της Ακαντιάς

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη ο διαγωνισμός δημοπράτησης του έργου κατασκευής κτιρίου επιβατών στο λιμένα της Ακαντιάς, το οποίο θα ικανοποιήσει τις πολλαπλές ανάγκες κίνησης του λιμανιού της Ρόδου.
Ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Στάθης Κουσουρνάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση αυτού του στόχου και δήλωσε ότι το έργο αυτό ήταν εξ’ αρχής ένας από τους σημαντικότερους στόχους της δημοτικής αρχής και πιστεύει ότι θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.
“Δεν ήταν εύκολη η προσπάθεια της υλοποίησης αυτού του στόχου που ήταν από τους πρώτους που θέσαμε, τόνισε ο δήμαρχος εξηγώντας ότι απαιτήθηκαν πολλές εγκρίσεις προκειμένου να τηρηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία”.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 420.000,00 ευρώ και στο διαγωνισμό μετείχαν 11 εργολήπτριες εταιρείες. Ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία “Παπαπέτρος Κυριάκος του Ιωάννη” και η έκπτωση έφτασε το 43,65%, διαμορφώνοντας τον τελικό προϋπολογισμό περίπου στα 250.000 ευρώ.
Για τη σύνταξη της αρχιτεκτονικής μελέτης ελήφθησαν υπόψη οι προδιαγραφές του Λιμενικού Ταμείου σε συνδυασμό με τις βασικές αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Κύριο θέμα προβληματισμού του σχεδιασμού ήταν η υλοποίηση του κτηρίου με τρόπο τέτοιο που η λειτουργία του να ικανοποιεί πρωτίστως τις απαιτήσεις των χρηστών.
Το κτήριο θα ανεγερθεί σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου, θα έχει έκταση 224,84τ.μ. και θα είναι ισόγειο. Θα ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες των χρηστών που θα επιβιβάζονται ή θα αποβιβάζονται από τα πλοία.
Αξίζει να τονιστεί ότι γραφεία θα διατεθούν και στα πρακτορεία για την έκδοση εισιτηρίων ώστε να εκλείψει η κακή εικόνα που παρατηρείται έως σήμερα.
Στους χώρους αναμονής και υποδοχής του κτηρίου θα υπάρχει καφέ μπαρ, ενώ  πέραν των γραφείων για την εξυπηρέτηση των πρακτορείων θα δημιουργηθούν αποθήκες και χώροι υγιεινής. Επιπλέον θα δημιουργηθούν ημιυπαίθριοι στεγασμένοι χώροι.
Θα διαμορφωθούν επίσης χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς και άλλων δραστηριοτήτων με τη γενικότερη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Περιμετρικά του ακινήτου θα γίνει δεντροφύτευση.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest