Δημήτρης Γάκης στην Κω: «Σε υψηλή προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που άφησε πίσω του ο πρόσφατος σεισμός στο νησί της Κω»

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, επισκέφτηκε την Κω στις 31 Ιουλίου, συνοδεύοντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή, ο οποίος επιθεώρησε τις υπηρεσίες και τις υποδομές του Υπουργείου, που βρίσκονται στο νησί.

Στο Πρωτοδικείο και στο Δικαστικό Μέγαρο εντοπίστηκαν οι ζημιές που προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός που έπληξε το νησί και ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την άμεση αποκατάστασή τους μετά από επανεξέταση αυτήν την εβδομάδα, έτσι ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο η επαναλειτουργία τους.

Στις Δικαστικές Φυλακές ο Δημήτρης Γάκης δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προμήθεια με ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη προσωπικής υγιεινής για τους κρατούμενους.

Κατά την επίσκεψη στο Κτηματολόγιο Κω-Λέρου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα καθοριστικό αναπτυξιακό εργαλείο για το νησί, ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε ότι απαιτείται η ταχεία ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του αρχείου και ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει το έργο, με την ενίσχυση της Υπηρεσίας με τεχνολογικό εξοπλισμό και την επιπλέον στελέχωσή της με προσωπικό, έτσι ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος έκδοσης ενός πιστοποιητικού.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων στους χώρους και στα κτήρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Σταύρος Κοντονής και ο Δημήτρης Γάκης επισκέφτηκαν το δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση. Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μετά το σεισμό και για τις ενέργειες που γίνονται για την επίλυσή τους, τόσο από τη δημοτική αρχή, όσο και σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Τα θέματα της Δικαιοσύνης είναι άμεσης προτεραιότητας για την πλήρη επιστροφή του νησιού στην ομαλότητα και, γι’ αυτό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεσμεύτηκε ότι θα θέσει όλες τις δυνάμεις του Υπουργείου στην υπηρεσία του Δήμου έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν συντονισμένα και με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα.

«Η κυβέρνηση εκφράζει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που άφησε πίσω του ο σεισμός, με τη συνεχή παρουσία μελών του Υπουργικού Συμβουλίου στο νησί της Κω. Η επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει αυτό το ενδιαφέρον», δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης ο Δημήτρης Γάκης.

Pin It on Pinterest

Share This